Published On: Tue, Aug 4th, 2015

DODIK: Ne negirajte RS, kao što ni mi ne negiramo BiH

Središnja državna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na stradanje i progon Srba počela je na mostu kod Sremske Rače simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji su rijeku spustili vijence u znak sjećanja na sve stradale Srbe…
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da ne treba da se obesmišljava i negira Republika Srpska (RS), jer u RS nitko ne obesmišljava i ne negira Bosnu i Hercegovinu.
Govorili su da je BiH Jugoslavija u malom, a sad postavljam pitanje zašto živi mala, a nije mogla velika. Nitko da ne negira BiH. Evo, mi nećemo, ali prestanite negirati RS, ne možemo živjeti u toj negaciji. Ovo je simbol našeg zajedništva, kao naš vapaj za mir“, rekao je Dodik u Sremskoj Rači.
Samo su Srbi, poručio je, vjerovali u Jugoslaviju, istaknuvši da su je zato posljednji i napustili.
Srbi su uvijek željeli mir, rekao je Dodik i poručio da svi znaju što je BiH, te da to ne treba nitko objašnjavati Republici Srpskoj.
Kaže i da je Srbija uvijek bila utočište za sve Srbe “koju su plaćali visoku cijenu zablude” koja se zvala Jugoslavija, od Slovenije preko Hrvatske, BiH, Kosova, Makedonije pa do Crne Gore.
RS je uz pomoć Srbije prolazila kroz teške trenutke kada je morala davati odgovore, tako je bilo i sa Daytonskim sporazumom, kojim se došlo do mira, kazao je Dodik.
Istaknuo je i da napori svih u regiji trebaju biti usmjereni ka miru, i okrenutosti ka europskim civilizacijskim vrijednostima.