Published On: Uto, kol 28th, 2012

Dodik: Napravit ćemo kombinaciju da Lagumdžija ode

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će krajem rujna na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti zahtjev za smjenu ministra inozemnih poslova BiH Zlatka Lagumdžije. Dodik, koji je i lider SNSD-a, je novinarima na Palama rekao da nije moguće da to pitanje Zastupnički dom razmatra na narednoj sjednici 6. rujna, jer je potrebno mišljenje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i skupštinskih odbora.

Prema njegovim riječima, odlazak Lagumdžije je primaran u odnosu na smjenu ministara iz SDA u Vijeću ministara, prenosi Srna.

“Napravit ćemo, kako god, kombinaciju da on ode”, naveo je Dodik i istakao da to pitanje nema veze sa lokalnim izborima.

Dodik je napomenuo da je Lagumdžija prilikom glasanja BiH o rezoluciji o Siriji u Generalnoj skupštini UN prekršio Ustav i dogovor o kreiranju vanjske politike BiH, te omalovažio srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je podsjetio da je SDS već zatražio smjenu člana Kolegijuma Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića zbog protivustavnog ponašanja, te da se u vezi sa ova dva pitanja očekuju “veoma zanimljivi dani”. (Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare