Nedjelja, 26 svibnja, 2024

TA ĆE, NE MOŽE KONTRA AMANETA: Prijedlog koji jača ravnopravnost Hrvata neće proći

Must Read

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentirao je danas u Sarajevu prijedlog dva HDZ-a za promjenu Ustava BiH, koji će u četvrtak biti poslan u parlamentarnu proceduru, a prema kojem članove Predsjedništva BiH bira Parlamentarna skupština BiH.

Izetbegović je rekao da “očigledno taj prijedlog neće imati dovoljnu potporu u Parlamentu BiH”.

“Mislim da se tu treba vratiti na jednostavnu formulu, dakle, jedan član Predsjedništva iz RS i dvojica iz Federacije BiH. Pritom da se ne obilježava njihova nacionalna pripadnost. Treba se nastaviti izravan izbor članova Predsjedništva BiH. To je jedna jednostavna formula koja ima potreban broj ruku u Parlamentu BiH i može proći”, izjavo je Izetbegović.

Budući su Bošnjaci tri puta brojniji u F BiH od Hrvata, po modelu koji predlaže SDA Bošnjaci bi izabrali oba člana Predsjedništva iz BiH

Prijedlog HDZ-ova, inače, predviđa da svaki zastupnik ili grupa zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH može nominirati jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Lista nominiranih kandidata potom se dostavlja Domu naroda PSBiH.

U Domu naroda svaki klub naroda većinom glasova ukupnog broja članova kluba bira jednog kandidata, “nakon čega Dom naroda usvaja zajedničku listu većinom glasova, koja uključuje većinu u svakom klubu konstitutivnih naroda”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -