Published On: Pet, ožu. 16th, 2018

Detalji pucnjave u Sarajevu: Od zubara tražili novac, pa dobili metak

Senad Oručević (56), poznati sarajevski stomatolog i vlasnik Centra estetske stomatologije “Rica”, danas je nakon saslušanja u policiji sproveden u Tužiteljstvo zbog sumnje da je večer ranije jednim hicem iz pištolja lakše ranio dva maloljetna brata, identičnih inicijala – M.S.

Policiji je u četvrtak u 18.50 prijavljeno da je u Ulici maršala Tita u strogom centru grada došlo do pucnjave, nakon čega su povrijeđena braća prevezena u UKC u Sarajevu, gdje su im ljekari konstatirali lakše povrede, pišu Nezavisne novine.

Oručevića su policajci uhitili pet minuta kasnije, a terete ga za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, pa je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhićenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Ispred Oručevićeve stomatološke ordinacije građani kažu da nisu iznenađeni ovim događajem, te prst upiru u braću.

“Senad i ta dva tinejdžera, podrijetlom s Kosova, sreli su se kod BBI. Tražili su mu pare. On je pokušao pobjeći, a oni su pošli za njim. Senad je jednom pucao u zrak, a drugi put u noge. Njega su oni godinama raketirali i poznati su po tome. Valjda to više nije mogao trpjeti”, rekao je jedan stanar ulice.

Zubarova supruga Selma Oručević kaže da je do incidenta došlo u četvrtak navečer, kada je on otišao po večeru. Istakla je da njen suprug i ona ni sa kim nisu u svađi, pa je ovaj incident posljedica slučajnosti.

Navodno su, po riječima mještana, danas ispred ulaza u Oručevićevu ordinaciju viđeni poznanici ranjenih tinejdžera, koji su pokušali ukrasti njegov moped koji je tu bio parkiran.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer