Published On: Čet, ožu. 30th, 2017

Delimustafić nezakonito pušten na slobodu?

SARAJEVO – Odluka Kantonalnog suda u Sarajevu da pusti na slobodu Aliju Delimustafića uhapšenog i osumnjičenog u akciji “Pravda” zbog navodnih nezakonitih radnji s nekretninama, je nezakonita, tvrde u Tužilaštvu kantona Sarajevo.

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu donio odluku da se Delimustafić pusti na slobodu, iz kantonalnog Tužilaštva su najavili da će uložiti žalbu i ponovo dokazati da je Sud donio nezakonitu odluku.

“Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o ukidanju pritvora Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zaprimilo nakon radnog vremena, a što nije prvi put. Da je Alija Delimustafić pušten na slobodu saznali smo iz medija”, rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Delimustafićev advokat Senad Pizović juče je rekao da su osim Delimustafića, na slobodu puštene i Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Kantonalni sud postupio je po rješenju Vrhovnog suda Federacije BiH.

Delimustafić je uhapšen u novembru 2015. godine u Istočnom Sarajevu u akciji Tužilaštva Kantona Sarajevo pod kodnim nazivom “Pravda”.

U okviru ovog predmeta on je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je nezakonito knjižila i vršila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Alija Delimustafić, koji je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova bivše Republike BiH, drugi put je uhapšen je po međunarodnoj potjernici 21. decembra prošle godine u Hrvatskoj. On je 5. januara predat vlastima Federacije BiH.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer