Published On: Sub, svi 14th, 2022

Danas je 100 godina od rođenja Tuđmana: U Hrvatskoj su dvije proslave

Tim povodom u Zagrebu će biti održan svečani program u organizaciji HDZ-a, a neovisno o tomu, u Vukovaru obilježavanje Tuđmanova rođendana organizira krug njegovih nekadašnjih suradnika.

U Zagrebu, u Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u 10 sati će se održati znanstveno-stručni skup pod nazivom “Uvijek i sve za Hrvatsku”, na kojem će govoriti premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te najbliži Tuđmanovi suradnici, utemeljitelji stranke, uglednici i stranački dužnosnici.

U Lisinski dolaze oko dvije tisuće ljudi

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u kojoj je u veljači 1990. godine bio održan Prvi opći sabor HDZ-a, u 19 sati bit će održana svečanost na kojoj će pred oko 2000 sudionika govoriti Plenković i drugi stranački dužnosnici te će se održati kulturno-umjetnički program.

Vodstvo HDZ-a će sutra ujutro položiti i vijence i zapaliti svijeće na Tuđmanovu grobu na zagrebačkom Mirogoju i kod rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Obilježavanju 100. obljetnice rođenja Franje Tuđmana u Zagrebu nazočit će i članovi obitelji Tuđman – kći Nevenka Tuđman, kao i Vanja Morić, supruga preminulog starijeg sina Miroslava Tuđmana.

Tuđmanov rođendan obilježit će se i u Vukovaru

Neovisno o obilježavanju koje organizira HDZ, u Vukovaru obljetnicu Tuđmanova rođenja obilježava krug njegovih nekadašnjih suradnika, među kojima je i Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika.

Predviđena je svečana akademija u Gradskom muzeju Vukovar u 16 sati, a prethodno će, u 13:30, biti položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, u 14 sati bit će služena sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova, a u 15:30 bit će položen vijenac kod spomen-poprsja Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske.

Rođen je u Hrvatskom zagorju

Tuđman je rođen 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. Sudjelovao je u partizanskom pokretu pa početkom 1945. s činom majora odlazi u Beograd kao jedan od hrvatskih predstavnika u Vrhovnom štabu Narodnooslobodilačke vojske i Partizanskih odreda Jugoslavije.

Radio je i u Glavnoj personalnoj upravi Ministarstva narodne obrane, u Generalštabu JNA te u uredništvu Vojne enciklopedije. Godine 1960. promaknut je u čin generala, nakon čega napušta aktivnu vojnu službu.

Nakon povratka u Zagreb bavi se znanstveno-istraživačkim radom te 1961. osniva Institut za historiju radničkog pokreta i postaje njegovim direktorom. Od 1963. predaje na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Zbog stavova o nekim povijesnim pitanjima dolazi u sukob s vlastima pa je izbačen iz Komunističke partije, uklonjen sa Sveučilišta i smijenjen s mjesta direktora Instituta te prisilno umirovljen.

Uhitili su ga više puta

Nakon sloma hrvatskog proljeća uhićen je u siječnju 1972. i u montiranom procesu osuđen na dvije godine strogog zatvora. Kazna mu je na intervenciju Miroslava Krleže smanjena na devet mjeseci.

Zbog intervjua zapadnim medijima u kojem je zagovarao pluralističku demokraciju uslijedio je 1981. opet sudski progon. Uhićen je i osuđen na tri godine zatvora.

Kad je 1989. u Jugoslaviji dopušten pluralizam, Tuđman na tribini Društva književnika Hrvatske iznosi Prednacrt programskih osnova HDZ-a, a 17. lipnja na osnivačkoj skupštini HDZ-a izabran je za predsjednika stranke. Nakon prvih demokratskih izbora 1990. i pobjede HDZ-a u saboru je 30. svibnja proglašen predsjednikom Predsjedništva SR Hrvatske.

Dva puta je izabran za hrvatskog predsjednika

U samostalnoj Republici Hrvatskoj još je dva puta pobijedio na neposrednim predsjedničkim izborima, 1992. i 1997. godine. Predsjednički mandati obilježeni su agresijom na Hrvatsku, međunarodnim priznanjem u siječnju 1992., Domovinskim ratom i razdobljem mirne reintegracije te učvršćivanjem međunarodnog položaja Hrvatske.

Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH predvodio je vojne operacije oslobođenja Maslenice, Novskog Ždrila, Zemunika i brane Peruča 1994. te vojno-redarstvene akcije Bljesak i Oluja u kojima su 1995. oslobođena okupirana područja.

Godine 1995. bio je supotpisnik Daytonskog sporazuma, kojim je uspostavljen mir u BiH, a kad je 1998. završila mirna reintegracija Hrvatskog Podunavlja u hrvatski državno-pravni sustav, ostvarene su njegove težnje o punoj samostalnosti, suverenosti i međunarodnom priznanju Republike Hrvatske.

Franjo Tuđman umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu.

guest
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Prije svega Bosna
Prije svega Bosna
14 dana prije

Smrt fasizmu i nakon 100 godina od njegovog rođenja!

SR:ANJO BUĐMAN... PO SE REM MU SE NA FROB!
SR:ANJO BUĐMAN... PO SE REM MU SE NA FROB!
Šta ti kažeš na ovo?  Prije svega Bosna
14 dana prije

Hans van den Bruk je nudio da sve zajedno zemlje bivše Jugoslavije uđu u EU kao pojedinačne Republike, međutim KRIVOUSTI SR:ANJO I KLEMPAVI ZLOBA nisu htjeli jer SU već u Karađorđevu bili OŽIVILI dogovor Cvetković-Maček..i u PAKETU dogovorili i Vukovar i “humano” preseljenje vlacha alias Srba iz Hr u Bosnu radi UNIŠTENJA BOSNE I BOŠNJAKA.
DATUM PADA VUKOVARA JE DATUM OSNIVANJA NACISTIČKE UZP – HB.

Znamo svi za Sr:anjine STENOGRAME i naređenja Bobanu da sarađuje sa Kardžićevim đikanima u momentima kad Srbska Vojska DEVASTIRA Vukovar..

Raspad Jugoslavije i ako je godio hrvatima, još i više je godio srbima radi ostvarivanja velikosrbskih hegemonističkih i nacionalističkih ciljeva..
Raspad Jugoslavije su pokrenuli Srbi i Srbija AMANDMANIMA NA Savezni Ustav gdje je u ustavu Srbije iz 1990. g. republika Srbija definisana kao suverana i nezavisna država.Memorandum SANU 1986. godine je svakako dao jedan od ključnih POTICAJA procesu raspada, dok je dolazak Slobodana Miloševića na vlast u jesen 1987. godine pokrenuo proces raspada na formalno-pravnoj razini, time je, zapravo, počeo raspad.

BOSNI JE BITNIJI BROJ JEVREJA I ROMA OKRENUTIH BOSNI, NEGO BROJ HRVATA I SRBA(okrenutih Srbiji i Hrvatskoj)

SR:ANJO BUĐMAN... PO SE REM MU SE NA FROB!
SR:ANJO BUĐMAN... PO SE REM MU SE NA FROB!
Šta ti kažeš na ovo?  Prije svega Bosna
14 dana prije

Hans van den Bruk je nudio da sve zajedno zemlje bivše Jugoslavije uđu u EU kao pojedinačne Republike, međutim KRIVOUSTI SR:ANJO I KLEMPAVI ZLOBA nisu htjeli jer SU već u Kar:ađorđevu bili OŽIVILI dogovor Cvetković-Maček..i u PAKETU dogovorili i Vukovar i “humano” preseljenje vlacha alias Srba iz Hr u Bosnu radi UNIŠTENJA BOSNE I BOŠNJAKA.
DATUM PADA VUKOVARA JE DATUM OSNIVANJA NACISTIČKE UZP – HB.

Znamo svi za Sr:anjine STENOGRAME i naređenja Bobanu da sarađuje sa Kardžićevim đikanima u momentima kad Srbska Vojska DEVASTIRA Vukovar..

BOLJE DA JE ALJO BIO ZLOČINAC KO SR:ANJO I ZLOBO
BOLJE DA JE ALJO BIO ZLOČINAC KO SR:ANJO I ZLOBO
Šta ti kažeš na ovo?  SR:ANJO BUĐMAN... PO SE REM MU SE NA FROB!
14 dana prije

Raspad Ju:goslavije i ako je godio hrvatima, još i više je godio srbima radi ostvarivanja velikosrbskih he:gemonističkih i na:cionalističkih ciljeva..
Raspad Ju:goslavije su pokrenuli Srbi i Srbija AMAN:DMANIMA NA Savezni Us:tav gdje je u ustavu Srbije iz 1990. g. republika Srbija definisana kao suverana i nezavisna država.Memo:randum SANU 1986. godine je svakako dao jedan od ključnih POTICAJA procesu raspada, dok je dolazak Slobodana Miloševića na vlast u jesen 1987. godine pokrenuo proces raspada na formalno-pravnoj razini, time je, zapravo, počeo raspad.

BOSNI JE BITNIJI BROJ JEVREJA I ROMA OKRENUTIH BOSNI, NEGO BROJ HRVATA I SRBA(okrenutih Srbiji i Hrvatskoj).

mamuran latić
mamuran latić
Šta ti kažeš na ovo?  BOLJE DA JE ALJO BIO ZLOČINAC KO SR:ANJO I ZLOBO
13 dana prije

ma ovi zagorci su podla banda. Dalmatinci su drugačiji, otvoreniji, iskreniji, društveniji, sličniji Bosancima nek hrvatima vjerovatno zato što su duže bili u sastavu Bosne

Last edited 13 dana prije by mamuran latić
Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
14 dana prije

Sagrada Tuđman Familia 🙁 i 300 Svetih hrvatskih milionera 🙁 🙁

Škola i Hrvati 🙁 – od izmišljenog Boga i Svete Tuđman Obitelji nikakve nafake 🙁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bosna u dimijama
14 dana prije

promašio si ceo fudbal! veliki sam anti-tuđmanovac.
tuđman jeste smmeće ali OZnNAško/UDbBAško.
šuplja priča o silnim milionima>“Sagrada Tuđman Familia, postanu multimiloneri u rekordnom roku”, je pokupljena jeftina propaganda iz arsenala uk-ameri obavjeešštajnih službi, nakon što im čak ni takav nehrvatski tuđman više nije odgovarao. odlučili su igrati na majmmunolikog čittu-titu mesketa. gdje su ta silna bogatstva obitelji tuđman?! tvornice, konzum, jahte, kuće . . . ČISTA LaAŽ BIJEddDNIH uk-amera!! oni znaju da običan narod teško živi, pa se uvijek služe istom deebbilarijom optužujući nepodobne za “ogromno osobno bogatstvo!”, npr. “putin je najbogatiji čovjek na svijetu!, pljuucc sottonee!

Last edited 14 dana prije by Anonimac
Bosna u dimijama
Bosna u dimijama
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Pitaj Ankicu Lepej 🙁 – žena je dobila ozkaz u Zagrebačkoj banci zbog samo 100 hiljada maraka 🙁 – a to je za Sagrada Tuđman Familiu bio samo bakšiš 😎 – kada su bili u financijskom usponu 😎 !

Osim toga, da li i jedan jedini Tuđman radi – ili svi žive po mondenskim europskim mrijestilištima – bez i sekunde rada?!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bosna u dimijama
14 dana prije

ala je lepo biti … gluup! lupetaš.  “da li i jedan jedini Tuđman radi..” > naravno da radi, ne izdržavaju ih valjda povodljive i lažljivve blenttonje kao ti, hajd ne kakaj! “svi žive po mondenskim europskim mrijestilištima” … kojim npr., daj neki link, al ne od MI6?! daj neki dokaz tupssone. jedan tuđmanov unuk radi kao, ne baš visoki referent u hgk, a drugi smrdi u beogradu.

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Bosna u dimijama
14 dana prije

Sigurno VI imate puno vise od Izetbegovica
Zlatna vilica…..

BOLJE DA JE ALJO BIO ZLOČINAC KO SR:ANJO I ZLOBO
BOLJE DA JE ALJO BIO ZLOČINAC KO SR:ANJO I ZLOBO
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
14 dana prije

MISLIŠ… ZLATNA MANDIBULA…
.. PA I VI STE DOBILI ZLATNI CERVIKS.

OdroN _ na _ puTu
OdroN _ na _ puTu
14 dana prije

INDEXHR

Prije točno 100 godina rodio se Franjo Tuđman. Bilo bi bolje da nije
ups !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
14 dana prije

imbecilindex se ne računa.
to je za debbile.

BRANIMIR GLAVAŠ (KONDOM)
BRANIMIR GLAVAŠ (KONDOM)
Šta ti kažeš na ovo?  OdroN _ na _ puTu
14 dana prije

JAZUK ŠTO NIJE PRIJE 100 GODINA NASTO DUREX EFENDIJA…. UMJESTO KRIVOSUTOG.

putnik83
putnik83
14 dana prije

Sićam se kad je umra,te večeri je na HRT bio film “Četverored” bili smo u kafiću u Širokom.Došla je policija,rekla da sve ugasimo i da je umra pok.predsjednik Tuđman.
Plaka sam ki malo dite,ne znam oću li tako za ćaćom.
Tuđman je jedinstvena politička i znanstvena pojava u modernoj hrvatskoj povijesti.Čovjek koji je oživotvorio tisućljetni san milijuna hrvatskih ljudi.
Imam sve njegove knjige,sve članke,publikacije,dokumentarce,sve ikad snimljeno ili napisano o njemu.
Vizionar koji je otišao prije nego što je završio svoju povijesnu zadaću.Najveća “figura” hrvatske povijesti.(iako ja na svoj način priznam i Tita,Pavelić je isuviše griješio)

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
14 dana prije

SLIJEPI PUTNIK83 – zaselački filozof
specijalnost: čuvanje ovaca na kamenjaru > “Plaka sam ki malo dite,ne znam oću li tako za ćaćom.(iako ja na svoj način priznam i Tita,….” jaddan, bijjedan, intelektualno limittirani seljaččiću!

Last edited 14 dana prije by Anonimac
more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Ba.lince
What’s up?
Jesi li ti SaHrajevaka krema?

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
14 dana prije

What’s up? Hahajahhaha U KOJEM VIJEKU TI ŽIVIŠ….. a jah, 1965.govešče…
Još živi u epohi Yo! MTV…… hahaha ha

Ave Seve
Ave Seve
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

a is usa ti pocinčana, čuj, sićam se kad je umra..ma malo sutra umra . Pri bi se riklo kripa il livsa. Zagorci su podla lupež što lažu ko tovari. Mi dalmatinci smo više nalik bosancima neg zagorcima i šokcima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
14 dana prije

On I njegov HDZe su najvece zlo za Hrvate HB iskoristeni,Prevareni Izdani prodani fuj sjeme mu se zatrlo

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Odakle si ti sad iskočio ,ko grom iz vedra neba,prošetaj burazeru.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Mrš u 3 tuppe p.m.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
14 dana prije

Odgovori mi tko nas je prodao u Dejtonu???
Mazali nam oci sa konfederacijom i konstituivnosti.Jedina pozitiva sto ce mo moci seliti u Slavoniju.😂😂😂😂

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
14 dana prije

Odgovori mi tko nas je prodao u Dejtonu.Gdje je konfederacija i HZHB.Za cjelovitu Hrvatsku nas je dao tj.prodao. Tudjman , Mate Granic, kompletan HDZ.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
14 dana prije

a UDBAŠINA!!! goja šuškavac?

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
14 dana prije

MA PAVELIĆ JE BIO LJUDINA ZA OVO KRIVOUSTO MAČEKOVSKO ĐU.BRE.
PAVELIĆ NIKAD NIJE MRZIO BOSNU NI NARODE U BOSNI, A OVAJ GAVRAN JE BIO HRONIČNI MRZITELJ BOSNE I BOŠNJAKA..

Ragib Rugoba
Ragib Rugoba
Šta ti kažeš na ovo?  putnik83
13 dana prije

I ostavio nás stoku sitnog zuba.

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

oznaš, udbaš, ubojica barišića, pavlovića, paradžika, mučitelj dedakovića,… štetočina!
zemlja mu kosti izbacivala.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

Nasljednik paveliceve politike,prije toga odani titov vojnik.
Zajedno sa Milosevicem pokusao podijeliti BiH.
Nije uspio. Umjesto toga,Hrvatska i njegovi poslusnici iz Hercegovine osudjeni su za uzepe pred medjunarodnim sudom. Da je prezivio,i on bi zavrsio u Haagu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

aliju je spasilo krepavanje… pitaj babu abdića.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

Alija je spasio vas da ne krepovate. Da je bilo ko drugi bio predsjednik osim Alije vi bi ste svi krepovali….pitaj mater

Last edited 13 dana prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

I Alija da je preživio isto bi završio u Haagu.Poklonio srbima republiku srpsku , pa ovim muslimanima hrvati krivi za to .
Eto vam bakira ,eto vam uzp armija ,mudžahedini,dobrovoljačka,još će te titula dobiti ,ništa ne sekiraj.
Tražili ste ,gledajte.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Nego,zasto tebe zovu uzepeovac?🤣🤣

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Uzepeovac kad ga uzme praljkovača.🤣🤣🤣

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

Sporki Ba.lija?
Sto tebe uzme?
Coca-Cola?

KAD PROMUĆKAŠ PJENI A NIJE Coca-Cola
KAD PROMUĆKAŠ PJENI A NIJE Coca-Cola
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
13 dana prije

Uzme me tvoja keva…

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
13 dana prije

🤣🤣🤣

MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
MIRSAD Tvrtko ČOMAGA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

NAOGRAJSO….. De ti jednu PRALJKOVAČU drmni, al s nogu.
SRatko đeneral Pampers. Neki dan u sudnici, zbunio se.. Metno TUTU na glavu, a zasro šajkaču…. Hahahahah

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Alija nikada nebi otisao u Hag.Njega su stitili Amerikanci i Englezi .Amerika i Engleska stite i danas Sarajevo i muslimane.Jedino gospoda iz Sarajeva moze gooriti i raditi sto zele.

ICTY I MEĐUNARODNI TRIBUNAL PRAVDE
ICTY I MEĐUNARODNI TRIBUNAL PRAVDE
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

STATISTIKA JE NEUMOLJIVA. POČINJENI RATNI ZLOČIN:
Bošnjaci 0.8%
Srbi i hrvati 99.2%
(Srbi najvećim dijelom preko 90%)

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
14 dana prije

Ljudi mi muslimani se moramo izmiriti sa komšijama hrvatima i srbima jer ćemo ga kako često kažem PODOKITI. Ja sam uvidio grešno ponašanje nas muslimana a i posebno svoje moram se otkriti da svi znate ja sam bio nekad ŠAĆIR SOROŠ ali alah mi prosvjetlio pamet i vratio me sa islamskog radikalizma na put mira i ljubavi još kad bi se to desilo sa bakirom a možda je već kasno jer među nama je već glad i izolacija pa kom pravo kom krivo

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

Mi OBILJEŽENI ZAUVIJEK za GENOCID… 200 godina U KONTINUITETU UBIJAMO, PLJAČKAMO, SILUJEMO I PROTJERUJEMO Bosnjake muslimane sa njihovih VIŠEVJEKOVNIH OGNJIŠTA..
Nije malo 11. genocida u 150 godina i preko 100.000 pobijenih KOMŠIJA svakih 50 godina… PA ŠTA SMO TO MI… KO SMO… OD ČEGA SMO…. KAKO MOŽEMO POGLEDATI U LICE NEKOG PD KOMŠIJA BOŠNJAKA,
A NIKAD SE NISMO POKAJALI NITI DOŽIVILI KATARZU, nego smo sve GORI I GORI.. I ODGAJAMO SAMO NOVE GENERACIJE GENOCIDAŠA.
po Def. GENOCIDA: “NAROD U CIJE IME JE POČINJEN GENOCID, MORA DA ODGOVARA(kolektivno) ZA GENOCID”.. ovog se BOJIM za nas koji smo markirani kao GENOCIDAN NAROD.
KAKVA LI ĆE NAS STRAHOTA I KAZNA STIĆI!?

Carlos
Carlos
14 dana prije

Tuđman je obranio Hrvatsku!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Carlos
14 dana prije

LUPeETAšŠ POTROŠENE FRAZETINE; kako ti se ne gadi?!?!
hrvatsku su obranili obični i anonimni hrvatski ljudi braneći svoju kuću, njivu, šljivu,…
krivoussti tuđman je sa svojim udbašima i velleizzdajničkim adezeejom stvarao I STVORIO DANAŠNJU, MIZERNU, UDBAŠKU srpskohrvatsku koja je nedostojna jedne kapi krvi anonimnih i izdanih branitelja.

Last edited 14 dana prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
14 dana prije

Da se Bogdo nikad nije rodio . Izdajica fujjj

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Ta.li.ba.nčiću prošetaj,providan si .
Pokušaj ponovo ,ovo prerušavanje ti nije uspjelo glupsone.
Ne brukaj se više ,mazlume jedan.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

lasiću gorankiću, jes to ti?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
13 dana prije

rekne se ka.to.li.ba.nčiću thompsone

Last edited 13 dana prije by Anonimac
Kvico
Kvico
14 dana prije

Tudjman je dobio domovinski rat,mirno integrira istocnu Slavoniju,obnovio porusenu Hrvacku,izgradio auto puteve,uveo Hrvacku u EU i NATO i omogucio Milanovicu da uopce prica o nekim blokadama i sve to u okruzenju koje je bilo za Jugoslaviju a protiv osamostaljenja Hrvacke.Pa vi rezite koliko ocete.

Vanja Bradaric iz Sarajeva
Vanja Bradaric iz Sarajeva
14 dana prije

Nas predsjednik nas Hrvate je ucino ponosnim u Sarajevo, hvala mu na svemu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Vanja Bradaric iz Sarajeva
13 dana prije

Učinio nas ponosnim u Sarajevo. E moj sandžo izdade te gramatika, jer Hrvati sarajlije kažu: Da je predsjednik Dr. Franjo Tuđman učinio ponosnim Hrvate iz Sarajeva.

Last edited 13 dana prije by Anonimac
Ante iz Beograda
Ante iz Beograda
14 dana prije

Danas se posrnuli Kevin Spaceyja nosi sa sramotom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, otjeran je iz Hollywooda i tamo gdje su ga mogli obrisati u postprodukciji, nisu propustili to i uraditi. Karijera mu se srušila kao krhka kuća od karata, sramota trebao ga je glumiti Miki Manojlovic ili Rade Serbedija

Kiseljak
Kiseljak
14 dana prije

sranje od tuđmana

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

Phedofilu i seksualnom prestupniku nema vise ko da ponudi ozbiljnu ulogu,niti zeli iko iz Holivuda da ga uposli pa mora ove sci-fi niskobudzetne limunade da snima

Kiseljak
Kiseljak
13 dana prije

Jebbo staru svoju koja buddalu okoti ma današnji dan.

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
13 dana prije

Da nije bilo tuđmana mi muslimani nikada ne bismo bili bošnjaci nego bi ostali hrvati ili srbi muslimanske vjeroispovjesti ko je pošten nek potvrdi moram reći da je sva moja rodbina u ratu bila u hotelu u brelima moram reći da je oružje dolazilo iz hrvatske i hrana moram iskreno jer ne želim svađu sa komšijama a ovi moji jarani muslimani koji ovde ružno pišu nek se probude što prije bakir nas vodi u bezdan

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
13 dana prije

I ne sramim se reći da sam potomak kurajberdjeda Derim Murata iz Erzuruma. Moja prababa Jelisaveta sa tromeđe Bugarsko-Rumunsko-Vlachke (gde je nastala srbija) me naučila terminu PODOKITIT… Uvek je mudno govorila: TURČINU SE OKITIT KOJI ĆE TE DOKITIT.
Na seoskim STRNČENJIMA uvek je evocirala sećanja na deda Murata i u mraku ga dozivala: “Derimeeee..
Murateeee..!
Ponosan sam na svoje MUSLIMANSKE korene i Antalijsko-kvarcan ten i Turbo cincarske uši, to je uvek IN kad si srbiN.
Želio BiH biti i ja malo žućkast ko Evropejac BAKIR jer ŽUJO JE ZAKON…blagodarim

Last edited 13 dana prije by Ujko MAČEK
Diplomat-nesudjeni
Diplomat-nesudjeni
13 dana prije

Zasto mu je iz biografije izbrisan podatak da je od 1978 do 1982 zivio u Svedskoj pod laznim imenom naravno sa YU pasosom na lazno ime?????

Last edited 13 dana prije by Diplomat-nesudjeni