Dačić: Za sada nema dogovora u dijalogu s Prištinom

BEOGRAD – Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će vlada Srbije obavijestiti parlament o pregovorima sa Prištinom kad u njima bude napretka, dodajući da za sada nema dogovora.
Dačić je novinarima u Palači Srbija rekao da je dogovoreno da se problem paralelnih institucija na Kosovu riješi formiranjem zajednice srpskih  općina, ali da Priština ne prihvaća da ta zajednica ima karakteristike izvršne vlasti.
Premijer Srbije istaknuo je da Srbija želi riješiti problem i da bi bilo dobro da dobije datum za početak pristupnih pregovora s EU, ali i da EU treba znati da nedobijanje datuma ubija dijalog (Beograda i Prištine).
Dačcih je naveo da je Srbija konstruktivna u pregovorima i da je problem u tome što dobra volja Beograda očigledno ne nailazi na dobru volju Prištine.
“Mi nemamo više gdje da popuštamo”, rekao je Dačić nakon sastanka s ministrima unutarnjih poslova Austrije i Mađarske u Palači Srbija.
Premijer Srbije naveo je da će vlada o pregovorima sa Prištinom informirati parlament “kada se zakaže sjednica, a sjednica će biti zakazana kada za to bude razloga”.
On je dodao da je o tijeku dijaloga sa Prištinom obavijestio i zamjenika državnog sekretara SAD Williama Burnsa.
 
 

more recommended stories