DAČIĆ: Tema Vučićeva razgovora s Putinom Bosna i Hercegovina i pritisci na RS

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić večeras je, povodom predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, kazao da će jedna tema razgovora biti i Bosna i Hercegovina, točnije “pritisci na Republiku Srpsku”.

Dačić je izrazio očekivanje da će ruski predsjednik Vladimir Putin osigurati za Srbiju “prijateljsku cijenu plina“. Dodao je da je sada to “životno pitanje” za građane i gospodarstvo Srbije.

“Situacije se sada promijenila na svjetskom tržištu imajući u vidu da se promijenila cijena plina”, rekao je on za televiziju Pink.

Dačić je, kako presnosi agencija Beta, rekao da su ruski dužnosnici ranije obećali službenom Beogradu da će imati najpovoljniju cijenu plina u Europi.

Istaknuo je kako je svaki suret dva predsjednik važan, posebno za Srbiju. Naveo je da Rusija spada u one države bez čijeg jasnog stava u korist Beograda nema ni, kako je naveo, “dobre ni efikasne obrane nacionalnih interesa”.

“Neće energenti bio jedina tema, razgovorat će se o regiji, Kosovu i Metohiji, situaciji u Bosni i Hercegovini i prituscima na Republiku Srpsku …”, rekao je Ivica Dačić./HMS/

more recommended stories