Published On: Pon, ruj 13th, 2021

CVIJANOVIĆ: Izetbegović je mrzitelj Srba i ekstremist je

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u intervjuu za srbijanski Kurir govorila o lideru SDA Bakiru Izetbegoviću kojeg je nazvala “dokazanim mrzcem Srba, Republike Srpske i Srbije”.

Kazala je i da je “mentalna i politička platforma lidera SDA o pravljenju muslimanske države, kamuflirane konceptom neke građanske BiH, jača čak i od potrebe da makar odglumi toleranciju”.

Ona je rekla da je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona “da bi se zabetonirala misao, mišljenje i riječ, pa čak i ona koja dolazi iz znanstvenog miljea”.

– Žalim za svakom žrtvom i stradalnikom bez obzira na to kojem narodu pripadaju. Podržavam i stav da svi počinitelji zločina trebaju biti privedeni pravdi, i opet bez obzira na to koje su nacionalnosti. Ono što ne podržavam jeste zloupotreba bilo čijih žrtava u političke svrhe. I konačno, treba reći da u Republici Srpskoj vlada općii stav da Inzkov zakon ne služi nikakvom pomirenju ili izgradnji suživota, već da isključivo daje alate za politički obračun kroz pravosudni sustav sa onima koji neće da odustanu od Republike Srpske i utope je u unitarnu BiH – rekla je Cvijanović.

Istaknula je, između ostalog, da nema sumnje da ne postoji išta prirodnije od bliskosti i čvrste saradnje Srbije i RS./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x