Published On: Pon, ruj 13th, 2021

DODIK: Sudac Albanac produkt je lobiranja muslimanske strane

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je eventualni novi sudac stranac Albanac iz Albanije u Ustavnom sudu BiH produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva i da RS nema razloga vjerovati u njegovu objektivnost, prenosi RTRS.

Dodik je, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, rekao da je taj sudac Albanac izbor jednog muslimanskog suca koji više nije u mandatu, ali koji je zajedno sa njim radio na nekoliko predmeta.

– Ono što mi znamo o tom novom eventualnom novom sucu jeste da je on produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva – istaknuo je Dodik.

Dodik je naveo da on kao čovjek i političar ne može kazati “mi ne vjerujemo Albancima” jer, kako je rekao, nisu svi ljudi isti.

– Ali savršeno dobro znam da mi imamo neriješenih povijesnih i drugih pitanja. Ako taj sudac Albanac pripada istoj strukturi vjeroispovijesti, onda će opet napasti Milorada Dodika da je šovinist. Јa to nisam, samo to govorim iz pragmatičnih razloga – rekao je Dodik.

On je dodao da su stranci suci Ustavnog suda svi birani kako bi s dva Bošnjaka donosili razne odluke koje su išle na štetu RS, što pokazuju i odluke koje su donošene u posljednje vrijeme.

– Bila je jedna Njemica, sad dolazi Albanac. To je jedna sprega koja treba svezati RS do samog nestajanja njene subjektivnosti – rekao je Dodik./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x