Published On: Čet, velj 4th, 2021

ČUBRILOVIĆ: O Inzkovom pismu će se izjasniti rukovodstvo i šefovi klubova zastupnika

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, priopćio je danas da će se o pismu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka izjasniti rukovodstvo i šefovi klubova zastupnika u aktualnom sazivu u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima je ovo pismo upućeno.

Inzko u pismu daje rok Čubriloviću da do kraja travnja ove godine oduzme povelje s odlikovanjima dodijeljene, kako navodi u pismu, “osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku čiji su postupci tijekom oružanog sukoba šokirali svijet i uzrokovali nezamislive ljudske patnje”.

Кabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zaprimio je danas pismo visokog predstavnika u BiH, koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima zastupnika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca.

Povelje je 24. listopada 2016. godine dodijelio Organizacijski odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

“Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunarodnim organizacijama zaslužnima za rad Narodne skupštine Republike Srpske. Navedene povelje dodijelio Organizacijski odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hoc tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova zastupnika tog saziva”, priopćeno je iz Narodne skupštine RS./HMS/


uskrs ephzhb