CRNADAK: BiH mora pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak smatra da BiH mora pokazati odlučnost u borbi protiv terorizma, te da je najvažnije da se zadrži atmosfera suradnje institucija.

Crnadak je istaknuo da je dobro to što je osuda nedavnog terorističkog čina u Zvorniku bila nepodijeljena i što su zajedno radili Agencija ze istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i MUP Republike Srpske.

“Sada je najvažnije da se zadrži ova atmosfera suradnje institucija do koje smo, nažalost, došli nakon terorističkog napada. U ovoj borbi ne može biti neriješeno. Mi ćemo pobijediti – institucije moraju biti odlučne i iskreno vjerujem u to da imamo tu odlučnost”, rekao je Crnadak novinarima u Novom Gradu, prenose Nezavisne.

On smatra da bošnjački političari trebaju biti na visini zadatka i da zajedno sa ostalima prave okvire u kojima će institucije i agencije koje se bave pitanjem borbe protiv terorizma biti u mogućnosti da se sa tim problemom izbore.

“Moramo promijeniti još neke zakonodavne stvari. Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo pravde rade na tome i ja računam da ćemo već u lipnju imati završene izmjene”, kaže Crnadak.

Prema njegovim riječima, tako će biti ispunjeni i uvjeti MANIVAL-a, a institucije BiH će pokazati odlučnost da budu dio svjetske koalicije u borbi protiv terorizma.