I NAŠA STRANKA KATEGORIČKI PROTIV NIKŠIĆA: Ne može biti izabran jer je odao počast zločincu Rasimu Deliću

Zastupnici i delegati Naše stranke u oba doma Parlamenta Federacije BiH, Dennis Gratz, Predrag Kojović i Edin Forto, glasovali su protiv kandidature Nermina Nikšića na mjesto predsjednika komunalne inspekcije Konjic zbog njegovog prisustva na mezaru Rasima Delića.

Kojović je istaknuo da, prisustvovati i entuzijastično sudjelovati u dočeku čovjeka koji je osuđen za djela protiv čovječnosti, njemu više nego dovoljno govori da Nikšić za ovih 20 postratnih godina nije naučio ništa iz ogromne tragedije koju smo prošli devedesetih, a koju tako jasno prezentiraju obrazloženja haških presuda.

Dennis Gratz je rekao da, bez obzira na to što živimo u sustavu vladavine konsenzusom i dogovorom, postoje “crvene linije” koje se ne prelaze. – Jedna je crvena linija otvorene i javne potpore onima za koje je utvrđena odgovornost za ratne zločine u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. Iz tih razloga nećemo podržati izbor  Nermina Nikšića – kazao je Gratz, koji je jedini glasao protiv u drugom krugu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, saopćeno je iz Naše stranke.

Kojović je potom dodao:  “Ajde što je u rangu ratnog zločica u BiH ima takvih na sve tri strane …ali on, Delić,  je poseban ..od Armije BiH je stvorio islamsku vojsku 1993/94.god ..tužno …dizala se zastava sa polumjesecom umjesto ljiljana ..tekbiralose umjesto pozdrav domovini ……”

Napomena: Tekst je aktivistička intervencija, kao i ostali dio sarajevske čaršije i Naša stranka prešutjela je činjenicu da je vrh SDP BIH odao počast ratnom zločincu Deliću

Kako je Naša stranka reagirala u slučaju Kordić imate na ovom linku koji dokazuje dvostruke aršine tzv. nadnadionalnih stranaka, koje ovotjednom šutnjom dokazuju da su strogo jednonacionalne i u službi jedne nacionalisitčke politike:

http://www.avaz.ba/clanak/163079/nasa-stranka-protiv-cavare-zbog-njegovog-prisustva-na-doceku-kordica