Published On: Čet, ožu 28th, 2013

Crna Gora: Ostavka zbog snimki na Youtubeu

Predsjednik Senata Državne revizorske institucije (DRI) Miroslav Ivanišević objavio je u četvrtak da podnosi neopozivu ostavku na tu dužnost zbog kompromitirajućih snimki objavljenih na Youtubeu.
“Obavještavam crnogorsku javnost da podnosim neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Senata DRI, držeći svoje ponašanje, koje je zaokupilo medijsku i ostalu javnost, nedostojnim državne funkcije”, naveo je Ivanišević u ostavci.
Podgorički tiskani mediji objavili su u srijedu snimke skinute s Youtubea u kojima se vidi i čuje razgovor razgolićenog Ivaniševića sa ženskom osobom u njegovu uredu. U prvoj svojoj reakciji on je naveo da se to dogodilo izvan radnog vremena i da ženska osoba koja je s njim u kabinetu snimku koristi kako bi nastavila s ucjenama. Mediji su prenijeli da je na prvoj snimci, koja traje 9,55 minuta, objavljen dijalog između Ivaniševića i ženske osobe u najvećem dijelu vulgaran. Na drugoj snimci, dužine 24 sekunde, ženska osoba, nakon kraćeg vulgarnog dijaloga, govori mu: “Zamisli ti sad šta bih ja mogla učiniti s ovim”, što navodi na sumnju da je Ivanišević znao da je ona njihov intiman odnos u kabinetu snimala.
Ivanišević je posljednjih desetak godina obavljao niz značajnih državnih dužnosti, bio je, uz ostalo, i potpredsjednik vlade i ministar financija. On je jedan od članova Senata DRI, koji je u prethodnih nekoliko mjeseci radio na izvješću o reviziji državnih jamstava vlade za 2010. i 2011. godinu, uključujući i one koje su dane za Kombinat aluminija (KAP).
Ivanišević se ispričao svojoj obitelji, građanima Crne Gore i državnim institucijama navodeći da u ovakvom trenutku ne želi obavljati značajne državne dužnosti. Dodao je kako očekuje da će, neopterećen državnom dužnošću, biti u prilici u sklopu institucija sustava i sudskim procesima koje je započeo dokazati da je bio žrtva ucjena i kriminalnih aktivnosti. (Hina)