Čović: U idućih deset dana pregovori za uspostavljanje većine u Federaciji BiH

SARAJEVO, Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu, nakon susreta s predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem, da će u idućih 10 dana uslijediti pregovori s drugim zainteresiranim strankama za uspostavljanje vlasti u Federaciji BiH.

Predsjednik Čović je naveo da su razgovarali o uspostavi vlasti u FBiH i županijama, zatim o njenom funkcioniranju i nefunkcioniranju, te da su dogovorili da se mora završiti priča o Mostaru i formiranju vlade Hercegovačko-neretvanske županije i to “u ovom tjednu”.

Dodao je da je predmet razgovora s Izetbegovićem bio i dogovor s kojim će strankama razgovarati i koje bi mogle činiti dio parlamentarne većine u FBiH.

– To su za mene dvije-tri male stranke. Te stranke su već iskazale interes da budu dio parlamentarne većine u Federaciji. Među njima su Stranka za BiH – kazao je dr. Čović.

Najavio je da će svakako razgovarati sa SBB-om jer bi ta stranka bila “najpoželjnija kao partner zbog toga što bismo onda imali čvrstu parlamentarnu većinu”.

Upitan da kaže koliko dugo će Federacija čekati na novu parlamentarnu većinu on je rekao da će to sigurno biti rujan , jer kaže “nije moguće prije nešto formirati”.

more recommended stories