Published On: Pon, ruj 17th, 2018

ČOVIĆ: Iza antihrvatskog djelovanja stoje i obavještajne strukture

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da iza antihrvatske kampanje uoči  izbora stoje ne samo pojedine konkurentske političke partije, već i nevladine organizacije kao i  obavještajne strukture.

Čović smatra da pokušaji njegove demonizacije kao nekoga tko želi da “ruši i dijeli BiH”, kao i eventualne majorizacije hrvatskog naroda mogu dovesti do ozbiljne ustavne i političke krize.

“Već duže se propagandno djeluje da bi se na sve načine motivirali Bošnjaci da ponovo glasaju tako da u ime Hrvata biraju člana Predsjedništva BiH, odnosno nameću ishod koji apsolutno nije hrvatski izbor, već nešto protiv čega su Hrvati do sada u bezbroj navrata iskazali svoje negodovanje i protivljenje”, rekao je Čović za “Dnevni avaz”.

On je rekao da poticanje Bošnjaka na takvo ponašanje šteti odnosu i zajedničkim interesima i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih građana BiH.

“U pozadini takvih tendencija kombinacija je sitnih privatnih interesa i ciljeva određenih ideološko-političkih krugova, koji žele da do kraja zaoštre situaciju u BiH, vjerovatno, kalkulirajući pri tome da na taj način mogu ostvariti neke od svojih strateških političkih ciljeva”, smatra Čović.

On je dodao da ga ništa neće pokolebati u težnji da izgradi europsku BiH po mjeri svih njenih građana i tri konstitutivna naroda.

“BiH je moja domovina i za nju ću se do kraja politički boriti”, poručio je Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare