Published On: Mon, Oct 13th, 2014

Čović: Imat ćemo izbornu jedinicu

“Imat ćemo izbornu jedinicu iz koje će hrvatski narod, kao druga dva naroda, birati svoje predstavnike. Na svakim narednim izborima. To je minimum minimuma koji BiH danas treba, i više nikome neće pasti na pamet da špekulira”, rekao je Dragan Čović predsjednik HDZ-a BiH i budući hrvatski član Predsjedništva BiH.

Obraćajući se novinarima nakon novih preliminarnih izbornih rezultata Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Čović je rekao kako bi, da je izborni rezultat drugačiji, država upala u klasičnu krizu u kojoj se već nalazi i iz koje nije uspjela naći izlaz.

”Siguran sam da, kada nova vlast krene djelovati, imat ćemo 3-4 mjeseca iza toga rješenje Izbornog zakona i odluke Suda u Strasbourgu i vezano s tim odluke Ustavnog suda BiH za Grad Mostar”, rekao je Čović i dodao kako u BiH mora postojati povezana vlast zbog nadležnosti kako bi sve ključne odluke glatko prolazile bez ”međusobnih blokada između interesa”.

”U četiri godine moramo dobiti kandidatski status i sustići istočne susjede. Zapadni su već Europi i oni trebaju poznati da preko njih otvorimo snažnu komunikaciju s Bruxellesom”, rekao je Čović.

bljesak.info