Published On: Sri, srp 13th, 2016

Cijena smilja ispod 2 KM!

 

I dok su otkupljivači u zapadnoj Hercegovini ostali pri cijeni od tri marke po kilogramu smilja kako su i obećali na početku sezone branja, u istočnoj Hercegovini cijena kilograma ove biljke nastavlja padati. Naime, u Ljubinju se cijena kilograma smilja ovih dana kreće od 1,80 KM do 2,20 KM. Iako su ove godine na rod došle velike količine smilja, ova cijena je ipak preniska.

Smilje-4-735x400-1

Mali proizvođači u istočnoj Hercegovini nezadovoljni su ovakvom situacijom, odnosno otkupnom cijenom, međutim drugog izbora nemaju, jer su destilerije u zapadnoj Hercegovini već danima pretrpane, zbog čega je prije desetak dana stao otkup. Izbor im je ostaviti smilje na njivi da se suši ili ga dati u bescjenje, budući da najveći dio proizvođača živi od ovoga i ne može sebi priuštiti da mu smilje propadne. Nepripremljenost i neorganiziranost tržišta ove godine u probleme su dovele i proizvođače i otkupljivače zbog čega je neizvjesno kako će cijela ova priča završiti, piše Večernji list.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>