Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Čestitamo 24-u obljetnicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane!

Must Read

8. travnja 2016. godine navršava se 24 godine od utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane kao političke i vojne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Hrvatsko vijeće obrane je bila prva organizirana vojna snaga u Bosni i Hercegovini koja je obuhvaćala većinu općina u Bosni i Hercegovini u kojoj hrvatski narod obitava.

Godine koje su uslijedile pokazale su kako je utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane imalo suštinski značaj u obrani konstitutivnosti i suverenosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali isto tako dala je i najveći obol obrani teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine kao i veliki doprinos u obrani teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

Zahvaljujući tadašnjem vodstvu hrvatskog naroda u BiH na čelu s magistrom Matom Bobanom, koji su pokazali izuzetnu hrabrost i nacionalnu zrelost sa izrazitom vjerom u spremnost vlastitog naroda da po svaku cijenu brani svoju opstojnost i svoja prava u Bosni i Hercegovini, utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane imalo je presudni značaj za poraz velikosrpske agresije i njihovih međunarodnih mentora, ali isto tako bilo je suprostavljeno svakom obliku unitarizma i fundamentalizma u BiH što je imalo za posljedicu nepravedne kaznene progone na temelju montiranog zločinačkog pothvata.

cellar
The Bosnian Army had the Croats in the Lasva Valley surrounded. This HVO soldier was fighting on the front line near the village called Brdo, in the hills above Vitez. He and his buddies had cleverly fortified the house, and had planted tomato plants as camoflage. You could pop out of the cellar and grab a nice tomato. Late July, 1993.

Bez obzira na sve laži i obmane, Hrvatsko vijeće obrane je danas zaglavni kamen hrvatske opstojnosti u Bosni i Hercegovini i trajna inspiracija budućim naraštajima hrvatskog naroda.

U povodu 24. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane želimo uputiti čestitku

obiteljima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane, a posebice hrvatskim uznicima koji su nepravedno izloženi kazenenom progonu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -