ČAČKANJE MEČKE: Kako su Klintonci ojačali Putina na Balkanu

Bill Clinton, former president of the United States, listens during the Bloomberg Global Business Forum in New York, U.S., on Wednesday, Sept. 26, 2018. The second annual event is the only venue dedicated to convening the most important global leaders from public and private sectors to discuss and address these challenges to shared prosperity, and build crucial partnerships between business and government to ensure its continued success. Photographer: Mark Kauzlarich/Bloomberg via Getty Images

Neke stvari vidljive su tek s jasnim vremenskim odmakom. Tek danas kada pogledamo unatrag kako su tekli procesi i što se događalo, jasnije je tko je glavni krivac za propast Daytona.

Radi se o Sjedinjenim Američkim Državama.

Evo i naših argumenata za to.

Od ranije je jasno da su SAD svojim autoritetom, da su htjele mogle zasutaviti rat. Mirovni plan je potpisan i zvao se Lisabonski. Potpisale su ga sve tri strane.

Sasvim dovoljno da USA kaže dosta, pošalju NATO trupe u BIH i nemtnu režim Lisabonskog ugovora u BIH.

No SAD su bile zainteresirne za rat. Nadale su se da će se palež kuća i krvavi sukoba iz Jugoslavije prenijeti na SSSR?

Vrag će ga znati ali jasno je da su upravo USA diplomati nagovorili Aliju da povuče potpis s mira i da i BIH prokrvari.

Naglasimo SAD to čine nakon što su Plavšićka i Karadžić kao i Mate Boban potpisali mirovni plan.

Haaški sud nikada nije optužio SAD za potpirivanje ratnih sukoba u BIH.

No to nije tema ovog teksta.

Tema je ponašanje SAD-a kao jamca mira nakon 1995.

Podsjetimo SAD ne šalje avione u Srebrenicu 1995. Šalju ih tek 1999 na Kosovo, debelo nakon rata.

Što to znači? Da Bošnjaci nisu imali love kao Albanci i da NATO nije bio zainteresiran spasiti tolike ljude od smrti?

Samo vrag zna što je uzrok takvog američkog ponašanja. I opet se vraćamo na temu.

Godina je 2000. I USA u BIH kreće u kršenje Daytona. Oni koji su jedni od jačih jamaca postojanja odnosa kakve je nametnuo Dayton.

Prvo su u Srpskoj doveli Dodika. Kojeg su tad smatrali svojim igračem. Smatrali su da je Srpska riješena. Tamo je lider koji ponavlja što mu Ameri kažu. Obračunat će se sa SDS ostavštinom, uvesti Srpsku u NATO, pritiskati Beograd da uradi to isto. Itd.

Vrijeme je bilo okrenuti se FBIH.

Slabija karika u FBIH jesu Hrvati. Njih će lako riješiti.

Stvar je odigrana preko implementacije presude Ustavnog suda BIH o konstitutivnosti svih na cijelom teritorijiu BIH.

Ta presuda iskorištena je za ustavni pomor Hrvata.

Ideja je bila maknuti HDZ iz vlasti a dovesti koperativnog Zubaka. Umjesto SDA na čelo Bošnjaka dolazi SDP. Lagumdžija.

Šta ima veze što se Dayton potpuno izmjenio.

Sada imamo, mislili su Ameri, koperativnog Dodika, koperativnog Zubaka , koperativnog Lagumdžiju, sve listom građanske snage, i eto moderne neoliberalne Bosne.

A onda se dogodila SDA, koja je pod sebe uzela Lagumdžiju, koja će kasnije uzeti i Komšića, kojeg su Ameri također vidjeli kao svjetlo na kraju tunela.

Svo to nasilje nad BH Ustavom najviše je platio Ante Jelavić, kojem je State Department napakovao nekoliko tužbi i sigurnu robiju. Protjeran je iz zemlje. Hrvatska privatna banka je opljačkana, sve to proglašeno je činom u ime demokracije.

Posljedice USA silovanja daytonske ravnoteže katastrofalne su. Snage džihada, one iste kojima je USA zaškiljilja na slanje Al Qaeda agenta u NYC u doba napada na WTC, shvatile su Ameriku kao sredstvo za ostvarenje ratnih ciljeva.

Parole kako BIH danas treb ići iz daytonske u brusselsku fazu zvuče bogohulno. Jer jasno je . Dayton je postojao samo 5 godina. Od 1995 do 2000 godine.

Hrvatima je USA oduzela pravo na pluralizam i demokratizaciju koja im je Dayton jamčio. Srbe i Hrvate američko nasilje nad našim ustavom, zbližilo je do razine partnera.

Njihove prijetnje u BIH više nitko ne shvaća ozbiljno.

Posebno ne prijetnje ovog kompromitiranog gada, koji se zove US ambasador Murphey, kojeg nitko u BIH od BH Hrvata i Srba ne doživljava kao autoritet nego isključivo kao SDA pudliu, nakon što je  je Wikileaks objavio da je kroz karijeru po Bosnama pokazivao snažnu emociju za karijeru potencijalnog masovnog ubojice Selme Cikotića. Kojem je osobno izlobirao pravni imunitet na sudu za ratne zločine u BIH.

State Department, ako iti malo poštuje žrtvu Petra Hercega, Hercegovca koji je dao život za US slobodu, morao bi što prije, tog gada povući odavde.

Naime lik je konpromitiran i jednu uglednu velesilu kakva je USA ne bi smio u državi Hrvata, predstavljati netko tko je osobno lobirao za pravni imunitet potencijalnom ratnom zločinu kojeg Hrvati Bugojna sumnjiče kao suodgovornog za desetke ubojstava i stotine nestalih Hrvata u tom gradu.

Ako je State Departmentu stalo do Petra Hercega, dužni su to učiniti.

Ako im je Petar Herceg samo P.R. junak, onda ok. Neka Murpheya. Ismijavat ćemo gada i dalje.

A time i Ameriku.

Jednu neobično neozbiljnu zemlju koja je uništila međunarodno pravo i međunarodni sporazum čiji je bila jamac.

Danas kada su svjesni da su svo ovo vrijeme hranile đavole, i bile politički suležnici SDA-u, Al Qaeda franšizi Balkana, kasno je. Pravo lice SDA tek sada vide. Hrvati i Srbi su sjedinjeni. A postojanje BIH nikada nije bilo upitnije. Svemu tome kumovao je nitko drugi nego State Department. Njihovo vraćanje mrvica Hrvatima, nakon jasne presude Ustavnog Suda BIH, tek je potpuno okrenulo Hrvate Dodiku. I tu vezu 150 Jošua Frankovaca da ih pošalju u BIH , ne bi moglo prekinuti, Ne postoji hrvatski političar u BIH ili RH kojem Hrvat iz ove zemlje više poštuje i kojem više vjeruje nego što vjeruje rusofilnom Dodiku. Sve je to plod “mudre američke politike” i njihovih bahatih amabasadora u BIH. SDA stjuardesa. Koji su sramotili i sramote američku demokraciju u našoj zemlji.

No lako za sramoćenje. Direktna posljedice Clintonove politike u BIH jeste jačanje utjecaja Vladimira Putina na Balkanu. I nema tog USA “demokrate” koji će ovu tvrnju deargumentirati. Prosječan BH Hrvat radije bi u Neumu vidio rusku nego američku flotu. Ma koliko Plenković-Granić tvrdio suprotno. Narod Petra Hercega, točnije ono što je ostalo od njega u nakon  Haaške pravde, Al Qaedine multietničnosti  i nasilja Clintonaca, Amerikancima više ništa ne vjeruje. Jamčili oni nama nešto s potpisom ili bez njeg.

Dodajmo cijelom ovom tekstu, da je tek najkatastrofalniji potez USA administracije u BIH bio trenutak, kada zbog fokusa na Afganistan, odluke u BiH prepuštaju Habsburškim monarsima. Staroj umjetnici kasapljenja BIH i odnosa u njoj. Zemlji koja se nikada nije pomirila s dva uzastopna poraza u ovoj zemlji. Zemlji koja nas gleda kao nerazumnu stoku, i koloniju. Zemlji koja nas je opljačkala u 30 godina više nego Osmanlije u 5 stoljeća.

Napomena; Autor je potomak američkog borca s Iwo Jime čiji je otac bio američki udarnik, doseljenik iz  Hercegovine u San Francisko. Clintonokrati u BIH uskratili su mu osnovna ljudska i politička prava u vlastitoj mu zemlji BIH. Kao i tisućama drugih BH Hrvata. A nekima su uskratili pravo da ih se pronađe. Njih ili njihove ubojice. (Slučajevi Šantić i Leotar) Samo se sjetimo pisma Thomasa Mullera hrvatskim političarima u BIH, da se stišaju oko ubojstva Joze Leutara i od toga ne prave politički slučaj i bit će vam sve jasnije, što je to u biti i tko je to “naš dobri i dragi svjetski policajac”.

ish l poskok.info