Skladištar tvrdi da Hrvati neće dobiti svoj entitet i člana predsjedništva. Da je čitao Ustav znao bi da Hrvati to već imaju. A trebao je, bio je predsjednik čak dva puta…

Hrvatski entitet zove se Federacija BIH. Prostire se na 51% BIH. U njemu Hrvati čine jedan od dva temeljna naroda osnivača bošnjačkohrvatske Federacije BIH. Prvi predsjednik FBIH bio je predsjednik HercegBosne.

U tom entitetu koji su skupa oslobađali 1994 s Armijom BIH a pod komandom HV-a, kojeg je u BIH doveo Alija Hrvati imaju ustavna prava konsocijacijskog federalizma.

Pristali su stvoriti Federaciju samo uz taj uvjet. Budući da su trostruko manje brojni od Bošnjaka logično je da je to bio uvjet pristanka na FBIH. Tu konsocijaciju Izetbegović zove okovima, fašizmom, nečim što se ne može trpjeti. Nimalo lijep opis sina na račun očeve političke ostavštine. Naime Alija Izetbegović sutvorac je i FBIH i Daytonske BIH. I jako čudi zašto Bakir dolazi na obljetnice njegovih rođendana i smrti kada sve ono što je otac mu potpisao on naziva okovima i fašizmom a ne mirovnim sporazumom koji treba poštovati i kojem se treba diviti jer je taj i takav sporazum naš Ustav koji nam je donio mir, šansu za suživot, progres i demokratizaciju.

Hrvatski entitet u BIH, Federacija BIH ima svoj dvodomni Parlament. Bakir bi to trebao znati.

Tamo u Domu naroda postoji nešto što se zove hrvatski klub Doma naroda. To Bakir sigurno zna jer je sa svojim političkim džihadistima taj Dom pokušao nekoliko puta osvojiti, točno po Hudejbijskom sporazumu poslanika Muhameda – “Zajebi  partnere kad vidiš da si ojačao!”.

Nije mu uspjelo. Ustavni sud BIH dodatno je ojačao Federaciju kao hrvatski entitet, dakle “i hrvatski entitet”  a ne samo bošnjački, kada je izglasao odluku da je Dom naroda dom koji pripada narodu a ne kantonima. I da mora odražavati nacionalnu sliku naroda.

Ustavni sud je zaključio, ukratko, da kada bi se svi Hrvati preselili u Glamoč, Glamoč bi morao birati 100% Hrvata u hrvatski klub Doma naroda.  Pri tome Ustavni sud nije zabranio da Hrvati za svog predstavnika u Dom naroda ne mogu birati osobu druge nacije. Što je posebno važno naglasiti  g. Sejdiću koji to nikako da shvati.

Bakir zna da u Federaciji postoji od one apelacije njegovog oca i srpski klub Doma naroda, te da i on ne smije biti više SDA klub, popunjen podobnim etničkim Srbima, nego da tamo moraju sjediti ljudi koje Srbi izaberu, ma koje nacije oni bili.

Bakir zna da u Federaciji postoji i klub manjina. I da smisao predstavljanja manjina u Domu naroda, ne leži u tome da SDA tamo postavi Bošnjake koji će se izjasniti kao manjinci. Nego da tamo moraju sjediti ljudi, bilo koje nacije, koje će izabrati manjine. To je suština predstavničke demokracije.

No kako čovjeku koji maltretira pripadnike manjina u FBIH pojasniti da je maltretiranje Hrvata nedopustivo? Njegovo maltretiranje Ustavnih poredaka dio je obiteljske tradicije Izetbegović.

I naprosto se toj kući ne može pojasniti da se Islamska deklaracija ne može ugraditi u Ustav Jugoslavije i SFRBIH, da je preglasavanje Srba 1991 bilo protuustavno, da je odbijanje Lisabonskog Ustava bio užasno poguban potez za Bošnjake, da je negiranje Washingtonskog Ustava glup potez kuće Bakira i Sabije, kojim je stvoren snažan srpskohrvatski prodaytonski blok. Itd.

Isto tako Skladištar bi morao znati da Hrvati prema Ustavu BIH imaju svog člana Predsjedništva, koji za svoje najvažnije odluke odgovara hrvatskom narodu u FBIH.

Apeliramo po stoti put na članice HNS-a da prestanu servirati ćorke oko prijedloga Izbornog zakona, da se prestanu zajebavati s izbornim jedinicama i da konačno u zakonodavnu  proceduru upute prijedlog koji smo davno razradili, koji je superustavan, superioran i neoboriv. Dva kandidata biraju se na tlu FBIH. Pobjednici su oni koji nakon izbora, dokažu da imaju moć veta u hrvatskom odnosno bošnjačkom klubu naroda. To je jedini model koji je neoboriv i koji će ubuduće omogućiti da dva građanina BIH, ma bilo koje nacije oni bili, imaju izborni legalitet. Do sada smo imali nelegalnu štetočinu u Predsjedništvu BIH , Komšića koji nikada nije imao većinsku podršku u hrvatskom klubu Doma naroda. Što znači da je bio lišen operativno i u svakom drugom smislu, mogućnosti obavljanja najvažnijih predsjedničkih ovlasti. Poput isticanja predsjedničkog veta ili raspuštanja Doma naroda. Prilično smo sigurni da niti Džaferović nema većinsku podršku u bošnjačkom klubu Doma naroda te da su oba bošnjačka radikala u Predsjedništvu neustavni.

 

Ponavljamo, Hrvati u BIH ne trebaju dobijati svoj entitet i svog člana Predsjedništva g. Izetbegoviću.

Oni to imaju, i to je oteto. Izetbegovićevo je samo da kaže hoće li Hrvatima vratiti oteto ili i dalje inzistira na tome da oteto postane prokleto.

Na njemu je. Neka popije kavicu, pročita Avaz, odsabura malo, posavjetuje se sa Sabijom ili sa svojim lječnikom ili ljekarnikom, i neka konačno odluči.

Nije teško. Odluke se moraju donositi.

ish l poskok.info