Published On: Čet, lis 28th, 2021

Bošnjački lideri, Izetbegović i Komšić, dobili žestoku kritiku iz svojih redova: “Gube i posljednjeg stranog saveznika”

“Palmerov plan za Bosnu i Hercegovinu je potpuni debakl politika Izetbegovića  i Komšića.  Ako Izetbegović i Komšić nisu bili sposobni isposlovati bolje početne uvjete kod Bidenove administracije u razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, kako možemo očekivati da će korist za državu donijeti kod neke buduće administracije ili države koja nije privržena kao SAD?

Izbor Palmera je jasna poruka da Izetbegović i Komšić nemaju podršku SAD-a koju su očekivali bez da se usude bilo što konkretno uraditi kad su u pitanju odnosi službenog Sarajeva s Washingtonom i da njihovu nekompetentnost i nerad možemo platiti po visokoj cijeni.

Izetbegović i Komšić dovode nas u poziciju da izgubimo posljednjem saveznika. Polako, ali sigurno palestiniziraju dio teritorija unutar BiH i tako ubijaju posljednju nadu da se  ranjivo bosanskohercegovačko društvo može oduprijeti daljnjoj razgradnji države.

Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknutni radikalnu promjenu politike i mentaliteta. Promjena se ogleda u smjeni onih koji su nas na unutarnjem i vanjskom planu doveli u skoro beznadežnu poziciju palestinskog mentaliteta profesionalne žrtve što je preduvjet da iz obrambenog stava preuzmemo inicijativu i da konačno na političkoj tabli vučemo poteze bijelim figurama.” napisao je Čolpa u priopćenju.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Milat
Milat
9 mjeseci prije

Poskok vi neznate odgovor na famozno pitanje:

Ako dom narod se reducira i izborni zakon predsjednistva (biran u zastupnickom domu) po aprilskom paketu izdovolje bosnjacima sve zelje..

Zasto bi bio problem Nova FBIH sa 3 zupanije -jedna mijesana?

Pa tako se izbor predsjednistva bira u parlamentu a ne od gradjana….onda u cemu je to problem????

Meho
Meho
Šta ti kažeš na ovo?  Milat
9 mjeseci prije

NIKO U REGIONU I EU NECE DA RAZGOVARA SA BAKIROM.

NI SA BAKIROM NI SA NJEGOVIM SDA SARADNICIMA.

OVU ISTINU BAKIR KRIJE…..

Zigica
Zigica
9 mjeseci prije

Nista, moracemo nazvati Erdogana da pojaca podmazivanje jenkija i evropskih zvanicnika iz onih dzihadskih fondova. Izgleda porasli apetiti. 😊