Nedjelja, 14 travnja, 2024

Boris Tadić: Nikada nisam primio novac od Subotića

Must Read

BEOGRAD – Počasni predsjednik Demokratske stranke / DS / Boris Tadić odbacio je optužbe koje je danas na njegov račun iznio biznismen Stanko Subotić i izrazio spremnost da svjedoči o svim optužbama koje je Subotić izrekao u Specijalnom sudu.

Bivis predsjednik Srbije reagirao je pisanom izjavom povodom Subotićevog današnjeg svjedočenja u ponovljenom postupku po optužnici za šverc cigareta tijekom devedesetih.

“Ovom prilikom bih pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način financirao stranku od vremena kada sam stupio na mjesto predsjednika DS-a”, naveo je Tadić.

On je istakao da ni bilo tko od njegovih suradnika nije vršio politički pritisak na Subotića, koji je rekao da je na njega vršen politički pritisak i da je proces protiv njega montiran.

Tadić je istaknuo da je Subotić u vrijeme njegovog mandata bio ravnopravno, kao i svaki drugi građanin, tretiran pred zakonom.

“Niti je financirao stranku u vrijeme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dopušteno da kupuje svoju slobodu. Očito je da on to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu. Tom logikom bi značilo da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom “, naveo je Tadić.

Biznismen Stanko Subotić Cane negirao je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je organizirao šverc cigareta 90-ih godina prošlog vijeka i naveo da je postupak protiv njega montiran kako bi mu političari iznuđivali novac.

Subotić je ispričao da su u više navrata na njega vršili pritisak tadašnji ministar unutarnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, Boris Tadić iz DS-a i njegovi najbliži suradnici koji su, kako je tvrdio, dolazili kod njega, au tom kontekstu spomenuo je Mikija Rakića i Vuka Jeremića.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -