Subota, 13 travnja, 2024

Raguž se sastao s Karamarkom, ide i kod Josipovića…

Must Read

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž razgovarao je u Trgovišću, rodnom mjestu prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. Tijekom razgovora razmatrana su najvažnija pitanja za odnose dvije sestrinske stranke, ali i odnose dvije države Hrvatske i Bosne i Hercegovine, posebno o položaju hrvatskoga naroda u BiH.

U novim okolnostima kada je Republike Hrvatska postala punopravna članica Europske unije, Hrvati u BiH očekuju još jasniju i djelotvorniju potporu legitimnim svojim zahtjevima za ravnopravnost u BiH kao državotvornoga i ustavnoga naroda s druga dva naroda. Očekuju također da se njihovi prijedlozi za promjene ustava BiH razumijevaju kao instrument za ostvarenje njihovih temeljnih nacionalnih i građanskih prava, ali i kao konstruktivno rješenje za ukupnu stabilizaciju prilika u BiH i izgradnju BiH kao demokratske države koja će ispunjavati standarde kako bi u bliskoj budućnosti mogla pridružiti se Hrvatskoj i postati članicom Europske unije i NATO saveza.

Sutra ( utorak) predsjednik Raguž ima sastanke sa zamjenicom predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i predsjednikom Republike Hrvatske dr. Ivom Josipovićem.

Ured za informiranje

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -