Bježeći od policije, na semaforu slupao tri vozila i ubio čovjeka!?

bigger (10)U teškoj prometnoj nesreći, do koje je došlo večeras oko 22.20 sati u sarajevskom naselju Skenderija, ozlijeđeno je nekoliko osoba, a jedna je poginula.

Sinoć u 22.55 u Centar urgentne medicine dovezena je ozlijđena djevojka 1977. godište, državljanka Španjolske. Ima kontuziona žarišta na mozgu, povrijeđeno lijevo plućno krio s jednom blagim edemom mozga, izjavila je u nedjelju Feni portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić.

– Nismo mogli s njom uspostaviti kontakt. Sad je na intenzivnoj njezi Centra urgentne medicine pod stalnom kontrolom neurohirurga. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, ali je ozljeda teška i s njom se još uvijek ne može uspostaviti kontakta, dodala je Jandrić.

MUP u nedjelju je priopćio da se u subotu navečer oko 22.25 sati, na kolniku raskrižja ulica Terezija/Skenderija i Most Skenderija, područje općine Centar, dogodila prometna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg čeonog dijela p.m.v.marke “Audi A6”, reg.oznaka A3l-T-376, kojim je upravljao S. M., rođen 1994. godine iz Sarajeva, u zadnji dio p.m.v.marke “Peugeot” reg.oznaka E76-J-930, kojim je upravljao vozač H.Z., rođen 1984. godinu iz Sarajeva, a od siline udarca dolazi do odbacivanja i udara prednjeg dijela vozila “Peugeot” u zadnji dio p.m.v.marke “VW Golf1′ IV” reg.oznaka TA015103. kojim je upravljao vozač B.V. rođen 1962. godine iz Sarajeva. U ovoj prometnoj nezgodi na licu mjesta je smrtno stradao vozač H. Z . Lakše ozljede zadobio je vozač B. V. kome je pomoć ukazana u KUM-u KCU Sarajevo, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.Neutvrđen stupanj ozljeda zadobila je putnica iz vozila “Peugeot 206” M.G.S., rođena 1977. godine, državljanka Kraljevine Španjolske, i ista je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezena u KUM KCU Sarajevo gdje je zadržana na opservacijama. Uviđajem prometne nezgode, na licu mjesta, rukovodio je tužilac KT Sarajevo.Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo (krivična djela protiv sigurnosti javnog prometu), i krivično dijelo  (neukazivanju pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi), službenici policije Jedinice za saobraćaj lišili su slobode S. M., koji je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.