Utorak, 16 srpnja, 2024

Avdo Avdić i Elma Kazagić novi urednici na Bošnjakistan TV

Must Read

120504062Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH, na redovnoj 117. sjednici održanoj 3. maja 2012. godine, jednoglasno je dao saglasnost na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.

Također, podržan je i prijedlog da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim  rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Upravnog odbora RTVFBiH.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u FederalnojTV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Upravni odbor je istovremeno dao i jednoglasnu podršku nastojanjima i zaključcima Poslovodnoga odbora RTV Federacije BiH s prethodne dvije sjednice, a koji su usmjereni na unapređivanje stabilnog i funkcionalnog poslovanja u svim sektorima i odjelima RTV Federacije BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -