Avdo Avdić i Elma Kazagić novi urednici na Bošnjakistan TV

120504062Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH, na redovnoj 117. sjednici održanoj 3. maja 2012. godine, jednoglasno je dao saglasnost na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.

Također, podržan je i prijedlog da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim  rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Upravnog odbora RTVFBiH.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u FederalnojTV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Upravni odbor je istovremeno dao i jednoglasnu podršku nastojanjima i zaključcima Poslovodnoga odbora RTV Federacije BiH s prethodne dvije sjednice, a koji su usmjereni na unapređivanje stabilnog i funkcionalnog poslovanja u svim sektorima i odjelima RTV Federacije BiH.