Published On: Sub, svi 5th, 2012

HercegBosanski električni superautomobil stajat će 5,5 milijuna kuna

hrvatski-elektricni-superautomobil-stajat-ce-5-5-milijuna-kuna-slika-512626HercegBosanski  proizvođač Rimac Automobili, odnosno 24-godišnji Mate Rimac iz Livna – na salonu Top Marques u Monacu objavio je cijenu svojeg električnog superautomobila Concept One – 5,5 milijuna kuna. Automobilplijeni pažnju izgledom, a proizvodit će se u limitiranoj seriji od samo 88 primjeraka.

No, Talijani – iz čije domovine potječu najprestižniji sportski automobili – zgražaju se nad cijenom, a ne vjeruju ni performansama. Najavljeno je, naime, da će se zvijer sa četiri elektromotora (svaki na jednom kotaču, opremljenom gumama Vredestein Ultrac Vorti visokih performansi) sa svojih 1088 konjskih snaga, uz 1600 Nm, do stotke katapultirati za samo 2,8 sekundi. Također, izdržljive baterije trebale bi mu osigurati 600 km autonomije. No, neće proći dugo pa će se i na cesti vidjeti tko će kome gledati u rep. Hoće li Livnjak potući Ferrari i Lamborghini?

Lista rezervacija za Concept One otvorena je, narudžbe se primaju. Među prvim kupcima ekološkog sportskog automobila je kraljevska obitelj iz Arapskih Emirata, a za kupnju je navodno zainteresiran i princ Albert II. od Monaca, koji je na salonu i sjeo u izloženi Concept One. Prvim kupcima hrvatski superautomobil bit će isporučen 2014. godine.

Zanimljivo mediji u Bošnjakistanu poptuno igrnoraju još jedan poslovni uspjeh Trećeg entiteta.