Published On: Čet, srp 14th, 2022

‘AKO NE PRIHVATE PONUDU, ODLAZIMO U PAKAO!’ Vučić upozorio svijet, Putin nešto smjera: ‘Kad završe tamo, stiže ponuda koju neće prihvatiti’

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je gostujući na Televiziji Pink se dotakao raznih tema, od obljetnice Srebrenice preko Hrvatske do rata u Ukrajini.

Vučić i dalje ne želi događaje u Srebrenici nazvati genocidom.

“To je jedan objektivno težak dan, dan teškog zločina nad Bošnjacima. Mislim da imamo mnogo teških dana u godini i tu imamo mnogo problema, mnogo drugačijih viđenja… Ove godine je bilo više mržnje usmjerene prema srpskom narodu i možda više pogrešnih odgovora i više mržnje iz medijskog i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti”, rekao je Vučić koji se nešto kasnije u intervjuu osvrnuo i na riječ “genocid”.

“Od nas ne žele pijetet, već pravne formulacije koje bi politički iskoristili, žele kompenzacijske mjere i ukidanje Republike Srpske”, rekao je Vučić govoreći o Srebrenici.

Spomenuo je i optužbe da je za vrijeme rata istukao nekoga u Petrinji.

“Prije nekoliko mjeseci su optužili ne mene osobno, nego predsjednika Srbije, da je tukao nekog u Petrinji. Rekli su mu da to izmisli. Nikad tamo nisam bio. Zamislite da smo mi to uradili predsjedniku Milanoviću ili premijeru Plenkoviću. Nikad nismo čuli ispriku, a možete misliti s kakvim izmišljotinama osuđuju srpski narod tamo. Još neki očekuju da se ispričavam za mrtvu djecu na Petrovačkoj cesti”, rekao je Vučić dodavši da su djeca ubijena samo zato što su Srbi te da ih je ubio netko bahat i arogantan jer je imao podršku Zapada.

Govoreći o ruskoj operaciji u Ukrajini, Vučić je rekao da imamo gotovo svjetski sukob.

“Ponekad se čini da svi na Balkanu čekaju ‘drugo poluvrijeme’, ali mi smo ti koji moramo to izbjeći. Nismo slabiji, ali mi to moramo izbjeći”, kazao je on.

O ratu u Ukrajini je rekao kako znamo što nas čeka:

“Onog trenutka kada Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, poslije toga na drugoj liniji Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka uslijedit će njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti”, kazao je Vučić, prenose srpski mediji.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare