Published On: Čet, srp 14th, 2022

VUČIĆ HRVATSKOM NARODU DAROVE NOSI? Potez koji se čekao, u četiri oka s predstavnikom Hrvata: ‘Dat će prijedlog za sudjelovanje u novoj Vladi’

Konzultirajući se u predsjedništvu Srbije o novom predsjedniku srpske Vlade, Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), rekao je kako je njegova stranka spremna biti dijelom institucija koje donose odluke i time doprinijeti demokratskom razvoju Srbije.

Kako prenosi agencija Beta, Žigmanov je naveo kako je sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem načelno razgovarao i razumio kako će Vučić kasnije dati prijedlog konkretnih rješenja za sudjelovanje u novoj Vladi.

“Vučić je iskazao načelnu spremnost uključiti predstavnike nacionalnih zajednica u strukturu nove vlade, te rekao da će u njezinom fokusu sigurno biti i proces EU integracija ali i rješavanje pitanje položaja i prava pripadnika nacionalnih manjina”, rekao je Žigmanov koji je rekao kako je DSHV spreman priključiti se, kako za Hrvatsku, tako i za druge nacionalne manjine.

Žigmanova stranka bila je dio izborne koalicije zajedno za Vojvodinu-Vojvođani, koja je na izborima, s potporom 24 tisuća birača, osvojila dva mjesta u skupštini.

Žigmanov je, još ranije, iznio očekivanja nulte stope tolerancije na govor mržnje od strane Srbijanske vlade te se nadao biti faktor rješavanja otvorenih pitanja Hrvatske i Srbije te normalizacije odnosa između dviju zemalja.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare