Published On: Sri, svi 1st, 2013

AFERA BUBIMIR: SIPA sinoć u Sarajevu slobode lišila još jednu osobu

U okviru akcije kodnog naziva ‘Patriot’, postupajući po usmenim naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 30.04.2013.godine, u večernjim satima, u prostorije SIPA-e priveli su još jednu osobu.
U službenim prostorijama SIPA-e nad istom će biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se odlučiti o njenom daljem statusu.
U okviru današnjih aktivnosti po predmetu kodnog naziva “Patriot” pripadnici SIPA-e privremeno su izuzeli određenu količinu poslovne dokumentacije iz računovodstva tijela Federacije BiH, koja će biti proslijeđena Tužiteljstvu BiH, navedeno je iz SIPA-e.

Nakon priloga koji je emitovan u Dnevniku 2, SIPA je ipak odlučila da privede i sasluša Adija Karića, osobu koju već danima u svojim dokumentima označava kao ključnog svjedoka u slučaju Budimir i drugi, javlja Federalna TV.
U službenim prostorijama SIPA-e nad Karićem će biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti odlučeno o njegovom daljem statusu.bljesak.info