Published On: Uto, srp 31st, 2012

Abdić predstavlja program za obnovu Agrokomerca

Fikret Abdić nakon izlaska iz zatvora u Puli (Foto: Dijana Marić/24sata)Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca iz Velike Kladuše Fikret Abdić održat će danas konferenciju za novinare u Zagrebu na kojoj će predstaviti Aneks tri – Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca.

Aneks tri govori o ulaganjima Agrokomerca u privredu Hrvatske, obavezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja.

Ovaj aneks odgovara na pitanja ko je i zašto imao interes skrivati vrijednosti Agrokomerca, kao i zašto BiH ne može ili neće naplatiti ova potraživanja, te na koji je način jedino moguće postojeće resurse staviti u funkciju razvoja BiH i Hrvatske.

Iz Upravnog odbora preduzeća ističu da će Abdić, osim na ova, odgovarati i na druga pitanja proistekla iz dugogodišnje agonije ovog nekadašnjeg bosanskohercegovačkog “privrednog čuda”.

Konferecija za novinare zakazana je za 12.00 sati u dvorani “Akademija” hotela “Palas” u Zagrebu.

Nekadašnji prvi čovek Agrokomerca iz Velike Kladuše i član Predsjedništva BiH fikret Abdić pušten je početkom marta na uslovnu slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne – deset godina i devet meseci – zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare