Subota, 13 srpnja, 2024

Abdić predstavlja program za obnovu Agrokomerca

Must Read

Fikret Abdić nakon izlaska iz zatvora u Puli (Foto: Dijana Marić/24sata)Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca iz Velike Kladuše Fikret Abdić održat će danas konferenciju za novinare u Zagrebu na kojoj će predstaviti Aneks tri – Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca.

Aneks tri govori o ulaganjima Agrokomerca u privredu Hrvatske, obavezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja.

Ovaj aneks odgovara na pitanja ko je i zašto imao interes skrivati vrijednosti Agrokomerca, kao i zašto BiH ne može ili neće naplatiti ova potraživanja, te na koji je način jedino moguće postojeće resurse staviti u funkciju razvoja BiH i Hrvatske.

Iz Upravnog odbora preduzeća ističu da će Abdić, osim na ova, odgovarati i na druga pitanja proistekla iz dugogodišnje agonije ovog nekadašnjeg bosanskohercegovačkog “privrednog čuda”.

Konferecija za novinare zakazana je za 12.00 sati u dvorani “Akademija” hotela “Palas” u Zagrebu.

Nekadašnji prvi čovek Agrokomerca iz Velike Kladuše i član Predsjedništva BiH fikret Abdić pušten je početkom marta na uslovnu slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne – deset godina i devet meseci – zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -