O SEBI SE ZABAVILI: Turska šalje dodatne trupe na granicu sa Sirijom

Turski novinski izvori potvrdili su kako je Turska počela slanje dodatnih trupa, tenkova i anti-zračnih baterija na granicu sa Sirijom, prenosi AFP. Veći konvoj vojnih vozila, trupa, oružja i anti-zračnih sistema napustio je jugoistočni grad Gaziantep i zaputio se prema gradu Kilis koji se nalazi u neposrednoj blizini sirijske granice.
Vojna pojačanja također su poslana u grad Islahiye.

 

 
Turska već tjednima gomila sve veću vojsku na granicama sa Sirijom, prošlog tjedna na granicu su dovedene anti-zračne rakete u isto vrijeme kada su pobunjenici zauzeli nekoliko graničnih prijelaza uzduž 900 km duge granice između dvaju zemalja.

Opozicija u Siriji navodi kako je kontrolu nad sirijskim gradom Ifrin, u blizini granice, preuzela organizacija Demokratska Unija (PYD) – sirijska grana Kurdistanske Radničke Partije (PKK). Podsjetimo, prije nekoliko dana turski premijer Erdogan je najavio kako bi Turska vojska mogla ući u Siriju kako bi se, navodno, obračunala s pripadnicima organizacije PKK koja se u Turskoj vodi kao teroristička organizacija (vidi: Erdogan najavljuje kako bi Turska mogla djelovati protiv PKK-a unutar Sirije).

Lokacija grada Kilis u blizini tursko-sirijske granice

izvor(i): AFP | Anatolia