Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Dodik: Nenasilno ka samostalnosti Srpske

Must Read

GRADIŠKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Gradišci da ga ne interesuje BiH , već mir i napredak u samostalnosti Republike Srpske , koji se može postići nenasilno . ” Više me interesuju Gornji Podgradci nego Baščaršija , koja je nekome egzotična .

Izloženi smo velikim pritiscima . Ovdje je na sceni projekt međunarodnog faktora koji hoće sve da zgazi . Kad vidim koliko su navalili na Republiku Srpsku dobivam novu snagu i volju ” , rekao je Dodik na tribini u Kulturnom centru ” Gradiška ” .

On je naglasio da Republika Srpska nikada nije imala više međunarodnih prijatelja , spominjući prije svih Rusiju i Izrael , ali i Italiju , kao i neke druge zemlje Europske unije .

” Republika Srpska je cijenjena i zbog toga što je najstabilnija u regionu , i što sva pitanja rješavamo u okviru zakona i slova Dejtona . Europske integracije su za nas neminovnost , ao NATO integracijama izjasnit se narod Srpske na referendumu ” , naveo je Dodik .

Odgovarajući na pitanja građana , on je najavio da će uskoro biti završen put od Gornjih Podgradaca do Mrakovice , početak izgradnje obilaznice oko Gradiške , mosta preko rijeke Save i rekonstrukciju Osnovne škole ” Vasa Čubrilović ” .

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da za sedam i po godina , od kada je na toj dužnosti , nije donesena ni jedna oduka na štetu Republike Srpske .

” U BiH 18 godina poslije rata odnosi nisu ni malo bolji . Većinski narod hoće vladati cijelom BiH . Svakodnevno se pokušava sa ustavnim promjenama , s urušavanjem Dejtona i provođenjem odluke ` Sejdić – Finci ` , za koju smo ponudili najbolje rješenje . Čak iu Europskoj komisiji znaju da su se prevarili u vezi sa odlukom ` Sejdić – Finci ` , ali neće to priznati ” , istakao je Radmanović .

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada Republike Srpske pruža podršku svim lokalnim zajednicama , te da su milijuni maraka utrošeni na fondove za studente , natalitetnu politiku , povećanje mirovina i redovitost plaća .

” U Gradišci smo uložili desetine milijuna maraka u poljoprivredu , modernizaciju bolnice , gospodarstvo , infrastrukturu i javne investicije . Sa tim nećemo stati , ne samo u Gradišci , već iu cijeloj Republici Srpskoj ” , navela je Cvijanovićeva .

Ona je posebno istaknula projekt sanacije sustava obrane od poplava i izgradnju novih sustava za navodnjavanje .

( Vijesti.ba / Srna )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -