Srijeda, 24 travnja, 2024

Stranke okupljene oko HNS-a izlaze zajedno na naredne Opće izbore

Must Read

Predsjednik HDZ-a BiH je napomenuo i kako trenutno najmanje pet političkih stranka s hrvatskim predznakom žele biti dio HNS-a

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora postignut je konsenzus o zajedničkom nastupu stranaka-članica tog sabora na slijedećim parlamentarnim izborima, izjavio je za medije predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić.

Po njegovim riječima, također je zaključeno kako se stranke HNS-a obvezuju da nakon slijedećih izbora neće ući u bilo kakvu koaliciju koja nama hrvatski narodni legitimitet.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je za medije kako su sve stranke Hrvatskog narodnog sabora iskazale volju da zajedno nastupe na slijedećim izborima. Naglasio je kako će se o svim detaljima oko zajedničkog nastupa stranaka-članica dogovarati na narednoj sjednici Predsjedništva HNS-a te poručio kako je Predsjedništvo danas snažno otvorilo vrata zajedničkom nastupu na općim izborima.

– Danas smo definirali i jedno povjerenstvo koje bi trebalo pripremiti taktičko-tehničke i pravne forme, odnosno analizirati izborni zakon te nam pripremiti osnovne naputke kako bi mogli realizirati današnji zaključak- kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH je napomenuo i kako trenutno najmanje pet političkih stranka s hrvatskim predznakom žele biti dio HNS-a, dodavši kako će svima njima kao i institucijama s hrvatskim predznakom vrata HNS-a biti otvorena, no po uvjetima Sabora.

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž izjavio je kako je postignut dogovor da se ide zajednički na izbore, no što se tiče HDZ 1990 tamo gdje je ugrožena vitalna pozicija hrvatskog naroda. – Ja sam danas informirao Predsjedništvo HNS o zaključcima Središnjeg odbora HDZ 1990, gdje smo jasno rekli da smo otvoreni za razgovor i da dolazimo u dobroj vjeri te da tamo gdje god je u pitanju takva vrsta nacionalnog strateškog interesa trebamo ići zajedno- zaključio je Raguž.

Na slijedećoj sjednici Predsjedništva HNS-a trebalo bi se znati više o kakvim će modalitetima zajedničkog izlaska na izbore biti riječi i hoće li se oni provoditi samo na entitetskim i državnoj razini, bez županija.

Također, treba vidjeti i kako će stranke okupljene oko HNS-a izaći na izbore. Hoće li doći do koalicije ili nekog drugog modaliteta. Uglavnom stranke okupljene oko HNS-a, smatraju kako je trenutno najvažnije zaštiti hrvatski nacionalni interes i raditi na tome.

vecernji.ba

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x