Subota, 18 svibnja, 2024

Bevanda – Sorensen: Uložiti više napora na ispunjenju preostalih obveza iz mape puta

Must Read

SARAJEVO – Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom delegacije Europske unije u BiH veleposlanikom Peterom Sorensenom o aktualnoj političkoj situaciji u BiH s posebnim naglaskom na ispunjavanje uvjeta na putu BiH ka Europskoj uniji.

Tijekom susreta sugovornici su izrazili zabrinutost zbog krize koja je zadesila Federaciju BiH, a posebno u kontekstu funkcioniranja institucija Fiskalnog vijeća BiH i Uprave za neizravno oporezivanje BiH u kojima je zakonskim odredbama definirano članstvo entitetskih ministara financija.

Predsjedatelj Bevanda i veleposlanik Sorensen su razmjenili mišljenja o pripremama za kvalitetniji i učinkovitiji rad pododbora koji djeluju pri Direkciji za europske integracije BiH i istaknuli da u nadolazećem razdoblju oni moraju biti funkcionalniji i u svrhu prevazilaženja problema na putu ka Europskoj uniji.

Na kraju susreta, sugovornici su zaključili da u ovoj godini, Bosna i Hercegovina mora uložiti više napora da bi se nastavilo ispunjavanje preostalih obveza iz Mape puta i kako bi BiH, u interesu svih građana, imala funkcionalne institucije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

BIH Policija traži biciklistu koji je ozlijedio pješaka i pobjegao

Pješak starije životne dobi završio na Klinici za neurokirurgiju nakon prometne nesreće u Sarajevu. U ulici Bardakčije, općina Centar,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -