Subota, 13 travnja, 2024

Izaslanstvo EU u BiH od Nikšića i Mikulića traži razrješenje novonastale situacije

Must Read

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar pravde Zoran Mikulić sa suradnicima primili su danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu izaslanstvo Europske unije u BiH koju je predvodio zamjenik šefa Renzo Daviddi.

U fokusu interesovanja europskih dužnosnika bilo je pitanje razrješenja situacije u kojoj se našla Federacija BiH nakon odluke predsjednika FBiH Živka Budimira o uskraćivanju povjerenja federalnom ministru financija Anti Krajini, te mogući putevi izlaska iz novonastale situacije.

Obostrano je konstatirano da je odluka koju je donio Budimir pravno upitna, te da se rješenje mora naći što prije kako bi se deblokirali financijski tokovi u Federaciji, te omogućio nastavak izvršavanja preuzetih obaveza prema međunarodnim financijskim institucijama, posebno stand-by aranžmanu sa Međunarodnim monetarnom fondom.

Razmatrane su mjere koje bi mogle voditi ka rješenju ovog problema. Ove konsultacije će se nastaviti, potvrđeno je sa obje strane, kako bi se u naredni dan-dva došlo do rješenja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -