Published On: Uto, sij 14th, 2014

Izaslanstvo EU u BiH od Nikšića i Mikulića traži razrješenje novonastale situacije

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar pravde Zoran Mikulić sa suradnicima primili su danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu izaslanstvo Europske unije u BiH koju je predvodio zamjenik šefa Renzo Daviddi.

U fokusu interesovanja europskih dužnosnika bilo je pitanje razrješenja situacije u kojoj se našla Federacija BiH nakon odluke predsjednika FBiH Živka Budimira o uskraćivanju povjerenja federalnom ministru financija Anti Krajini, te mogući putevi izlaska iz novonastale situacije.

Obostrano je konstatirano da je odluka koju je donio Budimir pravno upitna, te da se rješenje mora naći što prije kako bi se deblokirali financijski tokovi u Federaciji, te omogućio nastavak izvršavanja preuzetih obaveza prema međunarodnim financijskim institucijama, posebno stand-by aranžmanu sa Međunarodnim monetarnom fondom.

Razmatrane su mjere koje bi mogle voditi ka rješenju ovog problema. Ove konsultacije će se nastaviti, potvrđeno je sa obje strane, kako bi se u naredni dan-dva došlo do rješenja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

bljesak.info