Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Građani BiH Novu godinu dočekuju u Budimpešti, Parizu, Beču, Antaliji…

Must Read

Brojni građani Bosne i Hercegovine Novu 2014. godinu dočekat će u Budimpešti, Parizu, Beču, Istanbulu … Turističke agencije su zadovoljne prodajom novogodišnjih aranžmana, a oni koji su se odlučili najluđu noć u godini proslaviti izvan BiH, zadovoljni su cijenama.

Budimpešta , Beč i Pariz najtraženije su destinacije u Ventura Travel Agency ( VTA ) .

Četiri dana i dva noćenja s doručkom za 155 KM bila je i više nego primamljiva ponuda da brojni građani BiH odluče da najluđu noć u godini provesti u Budimpešti . No , isto tako je bio primamljiv i Grad svjetlosti – Pariiz ( sedam dana 545 KM ) kao i Beč ( četiri dana 280 KM )

” Za naše klijente pripremili smo i doček u Dubaiju 0,890 KM za šest dana i pet noći , kao i putovanja u Rim , Veronu , Istanbul , Prag te u Maleziju ” , kazao je za Klix.ba Harun Terzić , istakavši da je većina aranžmana popunjena .

Također , VTA je za svoje klijente pripremila aranžman – doček Nove godine na Vlašiću , u vikendicama ili apartmanima . Zainteresirani se mogu i dalje prijaviti , a 150 KM košta četverodnevni boravak .

U Sol Azuru su povodom novogodišnjih praznika za svoje klijente pripremili čak 14 destinacija .

” Realizirati ćemo sve aranžmane . Najtraženije su bile avionske ture , odnosno putovanje za Istanbul i Siciliju , ali isto tako su traženi aranžmani za Pariz , Beč , Bratislavu , Budimpeštu , Prag , Rim …. ” , kazao je za Klix.ba menadžer prodaje u Sol Azuru Dino Imamović .

I u tuzlanskoj agenciji Golden Toursu su zadovoljni prodajom novogodišnjih aranžmana .

” Najtraženije destinacije su Budimpešta , Prag , Istanbul te Bratislava – Beč – Budimpešta ” , kazala je Melissa Kurbašić , dodavši da su u ponudi i Madrid , Atenu , Dubrovnik , Rim , a neki klijenti su se odlučili i za doček Nove godine u Dubaiju i na Maldivima .

U agenciji Centrotours prezadovoljni su ovogodišnjom prodajom aranžmana .

” Imamo 15 ponuda za doček 2014. godine . Najtraženijie destinacije , svakako , su Pariz , Berlin , Barcelona , Budimpešta , Prag , Napulj te Istanbul . Sve je rasprodano te možemo reći da je ova godina bila značajno bolja od prošle . Imamo 50 posto više putnika , što je značajno povećanje . Cijene i programi su kvalitetni tako da će naši klijenti biti zadovoljni i Novu godinu dočekati u Europi ” , kazao je za Klix.ba direktor centrotours Muamer Lutvi .

U agenciji Avio Express istaknuli su da im je najtraženija i najpopularnija destinacija bila Antalya .

” Mnogi klijenti su se odlučili za Tursku , jer je cijena bila izuzetno dobra , kao i uvjeti – hotel s pet zvjezdica . Među traženim destinacijama su i Prag , Budimpešta i Rim ” , kazao je Denis Hajdarbašić , glasnogovornik agencije .

Iz turističkih agencija pozvali su sve , koji još uvijek nisu odlučili gdje će dočekati najluđu noć u godini , da požure i osiguraju svoje mjesto u avionu ili autobusu za neki od gradova jer cijene su niske , a dobar provod zagarantiran .
( Klix.ba )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -