Published On: Tue, Dec 24th, 2013

Radončić poručio bh. kontigentu u Južnom Sudanu: Ponosni smo na vas

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić uputio je danas pismo pripadnicima bh. . kontigenta u Mirovnoj misiji UN u Južnom Sudanu.

Pismo prenosimo u cjelosti .

” Poštovane policajke i policajci , pripadnice i pripadnici bosanskohercegovačkog kontingenta u Misiji Ujedinjenih naroda u Južnom Sudanu ,

Ministarstvo sigurnosti / bezbjednosti i ja osobno posljednju sedmicu , od početka nemira u Južnom Sudanu , vrlo pažljivo i odgovorno pratimo situaciju iu stalnom smo kontaktu sa rukovodstvom kontingenta .

Želim vas uvjeriti da u potpunosti shvaćamo težinu situacije u kojoj se nalazite i da smo ponosni na vas , koji iu ovako teškim okolnostima dostojanstveno i profesionalno obavljate svoje dužnosti dokazujući i vaše osobne vrijednosti i istovremeno promovirajući Bosnu i Hercegovinu kao pouzdanog partnera u međunarodnim akcijama očuvanja mira .

Ohrabreni smo informacijama s jučerašnjeg sastanka Kriznog stožera UNMISS – a na kome je konstatirano da stanje sigurnosti u području Misije nije alarmantno i da Misija nastavlja redovito obavljanje poslova . Želim vam saopćiti da ćemo i dalje nastaviti pažljivo pratiti situaciju iu suradnji sa zapovjedništvom kontingenta i institucijama UN – a nastojati iznaći najbolja rješenja za vas .

Uz najljepše želje vama i vašim obiteljima za predstojeće blagdane želim vas ohrabriti da se i dalje dostojanstveno i hrabro nositi s izazovima s kojima se susrećete u pomaganju narodu Južnog Sudana i zamoliti da se držite zajedno te biti u stalnom kontaktu i postupate po instrukcijama naredbe kontingenta .

Sa velikim uvažavanjem i poštovanjem ” , kaže se u pismu ministra Radončića .

avaz.ba