Nedjelja, 28 travnja, 2024

Milanović: Ovo za mene nije utakmica, nek’ igraju sami

Must Read

Predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović objasnili su zašto su istupili iz kolone i nisu išli do Memorijalnog groblja.

– Spriječeni smo organiziranom opstrukcijom. Ova je opstrukcija pokazatelj da onima koji su je organizirali nije stalo ni do Vukovara ni do pijeteta. Pijetet je u našim srcima i on postoji, bez obzira na one koji su danas učinili da se Hrvatska razjedini – rekao je Josipović i dodao da zato što je danas dan pijeteta neće inzistirati na nastavku šetnje u koloni.

– Inzistiranje bi značilo inaćenje u vrijeme kada nam inaćenje ne treba i u vrijeme kada svi trebaju imati osjećaj poštovanja, a ne osjećaj inaćenja – rekao je Josipović i dodao da će otići položiti vijence na Ovčari. 

“Ovo za mene nije utakmica, nek’ igraju sami”

Leko je kazao da je “Vukovar simbol pomirenja hrvatskog naroda i hrvatskog društva”. – To je bio i to će ostati bez obzira na to tko iz dnevnopolitičkih potreba radio podjelu. Žao mi je što ne možemo položiti vijence i na taj način zahvaliti braniteljima i stradalnicima. Vremena su takva, proći će i bit će bolje i u Hrvatskoj i u Vukovaru – rekao je Leko.

Premijer Milanović rekao je da je “nažalost, ovo bilo očekivano”. – Ovome se nitko ni može niti se kanio suprotstavljati. Tko god to želi na ovaj način organizirati, a može okupiti toliki broj ljudi, to može napraviti – rekao je Milanović.

– Ni prošle godine nisam davao izjave u koloni, mislio sam da neću ni ove, ali mislim da smo dužni objasniti zašto ove godine ne možemo. Jednostavno, na silu ne ide. To nikome nije palo na pamet. A na ovakav se način može svatko organizirati, tko ovo doživljava kao utakmicu. Ovo za mene nije utakmica, nek’ igraju sami – poručio je Milanović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -