Published On: Tue, Nov 19th, 2013

NAKON ŠTO JE PODIJELIO FEDERACIJU: SDP će spriječiti dogovor SDA i HDZ o podjeli Mostara

Kako stoji u priopćenju GO SDP-a Mostar “jedini mogući rezultat dogovora SDA i HDZ je nacionalna podjela teritorija i raseljavanje po nacionalnom ključu”.

U priopćenju se ističe kako je Mostar već bio administrativno podijeljen, pa je administrativno ujedinjen. Rezultati vlasti HDZ i SDA i podijeljenog i ujedinjenog Mostara su identični.

Nefunkcionalna vlast, podijeljena javna poduzeća, ugašene mjesne zajednice kao osnovna spona vlasti i građana za ostvarivanje prava građana u lokalnoj samoupravi, imali su samo jedan cilj, a to je da uvjere građane da je ponovna podjela jedino moguće rješenje.

“Rješenje za probleme Mostara nije u podjeli, već u odgovornoj vlasti prema svim građanima ovog grada. Podjela Mostara nije kraj daljnih podjela, to je samo početak u dijeljenju drugih općina, gradova, entiteta i države, a svoje vile i bankovne račune SDA i HDZ ne žele dijeliti sa građanima.

Zato će se SDP svim političkim sredstvima boriti protiv torovske politike podjela SDA i HDZ-a.

Svako novo uređenje Grada Mostara zahtijeva promjene Ustava FBiH, a SDP ima dovoljan broj poslanika u Parlamentu FBiH koji su garant cjelovitosti Grada Mostara, koji će spriječiti dogovor SDA i HDZ-a oko podjele Mostara”, priopćeno je iz GO SDP-a Mostar.

Bljesak.info