Četvrtak, 24 listopada, 2024

Von der Leyen zaprepaštena viđenim u Donjoj Jablanici

Vrlo
- Advertisement -

U okviru svog posjeta regiji, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen posjetila je Jablanicu, koja je teško stradala u bujičnim poplavama početkom listopada. Nakon nadlijetanja pogođenih područja helikopterom, von der Leyen je obišla Donju Jablanicu u pratnji Borjane Krišto, predsjedateljice Vijeća ministara BiH, i lokalnih vlasti.

Zaprepaštena razmjerima štete, von der Leyen je izrazila spremnost Europske unije da pomogne kroz Fond solidarnosti EU-a. Poplave su uzrokovale smrt 19 osoba i značajnu materijalnu štetu, uključujući uništenje 49 objekata i oštećenje preko 180 stambenih objekata.

Načelnik općine Jablanica, Damir Šabanović, izjavio je da preliminarna procjena štete iznosi oko 50 milijuna maraka te da su u tijeku radovi na raščišćavanju, projektiranju i obnovi stambenih objekata i infrastrukture.

Von der Leyen će tijekom četverodnevnog posjeta regiji posjetiti Albaniju, Sjevernu Makedoniju, BiH, Srbiju, Kosovo i Crnu Goru, a očekuje se da će nakon sastanaka u Sarajevu biti objavljeno s koliko će sredstava EU pomoći obnovu poplavljenih područja u BiH.

 

- Advertisement -

3 KOMENTARI

guest

3 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Turska kao da završava s Kurdima

Turska je pokrenula zračne napade na ciljeve povezane s kurdskim militantima u Siriji i Iraku, odgovarajući na smrtonosni napad...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -