Srijeda, 23 listopada, 2024

Milijarder je pobjegao iz Ukrajine

Vrlo

Milijarder Genadij Bogoljubov, jedan od najbogatijih Ukrajinaca, pobjegao je iz zemlje koristeći krivotvorene dokumente.

Ukrajinsko pravosuđe, pozivajući se na izvore u Glavnom tužiteljstvu i poslovne krugove, navodi da je Bogoljubov napustio Ukrajinu vlakom Kijev-Helm u noći između 23. i 24. lipnja.

Bogoljubov je navodno pobjegao jer ga je Ured za ekonomsku sigurnost namjeravao osumnjičiti za malverzacije u slučaju PrivatBank. Oligarh je Ukrajinu navodno napustio koristeći krivotvorene dokumente, dok je u Poljsku ušao koristeći vlastite.

Sada se, prema ukrajinskoj Pravdi, nalazi u Austriji.

Mediji javljaju da je ukrajinski graničar koji mu je pomogao u bijegu u Poljsku priveden 6. srpnja.

Bogoljubov, koji ima 62 godine, blizak je suradnik ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog i bivši suvlasnik ukrajinske banke PrivatBank.

Slučaj PrivatBank odnosi se na tvrdnje o financijskim malverzacijama i lošem upravljanju u najvećoj ukrajinskoj komercijalnoj banci što je dovelo do njezine nacionalizacije 2016. godine zbog značajnih financijskih gubitaka.

Godine 2018. sud u Engleskoj zaplijenio je imovinu Bogoljubovoj i Kolomojskoj.

Inače, milijarder zbog godina ne podliježe mobilizaciji pa se na njega ne odnosi zabrana putovanja.

Kazahstanski oligarh Daniyar Abulgazin, podsjetimo, unajmio je brod s kojeg je nedavno ispaljen vatromet koji je izazvao katastrofalni požar na grčkom otoku Hidra, javlja Kurir ukrajinske pravde .

- Advertisement -

1 KOMENTAR

guest
1 Reakcija
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -