Četvrtak, 26 rujna, 2024

Pupovac u Vukovaru dobio puno više glasova od Penave

Vrlo

PREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac je na europarlamentarnim izborima osvojio 569 preferencijalnih glasova u Vukovaru. Pupovac je nosio posljednju, 12. poziciju, na Fair play listi centrističko-liberalnih stranaka.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je predvodio listu DP-a, dobio je u svom gradu 306 preferencijalnih glasova, odnosno 263 glasa manje od Pupovca. Inače, DP je u Vukovaru ukupno osvojio 945 glasova, što ga je pozicioniralo kao drugu najjaču stranku iza HDZ-a.

 

DP-ovci se podijelili između više kandidata

Fair play lista je sa 632 glasa zauzela treću poziciju ispred SDP-a. Više od 90 posto Vukovaraca koji su glasali za Fair play listu dalo je svoj preferencijalni glas Pupovcu, dok je 32.4 posto DP-ovih birača dalo preferencijalni glas Penavi.

DP-ovi birači u Vukovaru su svoje preferencijalne glasove podijelili između više kandidata. Tako je Stephen Nikola Bartulica dobio 274 preferencijalna glasa, a šefica vukovarskog DP-a Ivana Mujkić 145 preferencijalnih glasova.

 

- Advertisement -

1 KOMENTAR

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

INTERVIEW: Fr. John Anthony Boughton, poglavar zajednice “sivih fratara” iz Bronxa

Fr. John Anthony Boughton, američki franjevac i poglavar zajednice "sivih fratara" iz Bronxa, nekada je bio vojnik, švercer i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -