Četvrtak, 2 svibnja, 2024

VLADALI SU 25 GODINA Osuđenici, optuženici za ratne zločine, iranski saveznici

Must Read

Stranka demokratske akcije (SDA) teško podnosi gubitak vlasti. Njihova nervoza i histerija već dostižu stadije pokušaja fizičkih obračuna s protivnicima po skupštinama. Naglasak je na ”pokušaja”, s obzirom na to da, kako smo mogli u četvrtak vidjeti na sjednici Skupštine Sarajevske županije, na kraju oni izvuku deblji kraj, piše Danijal Hadžović za Avaz, čiji komentar HMS prenosi u nastavku:

Opravdan strah

No, njihov strah je potpuno opravdan. Ne samo da su ostali bez milijardi prihoda u državnim kompanijama, proračuna, agencija, kontrole nad pravosuđem i OSA-om, preko koje će špijunirati i pakirati protivnicima, nego se sada, konačno, počinju polako odmotavati i pred sud dovoditi sva nedjela koja je ova stranka ostavila iza sebe.

Tako su se u kratkom razdoblju iz ministarskih fotelja dužnosnici SDA počeli seliti u zatvore i na optuženičke klupe.

Fadil Novalić, ipak, će morati odslužiti četverogodišnju kaznu zatvora nakon što mu posljednji pokušaji zavrzlama s pomilovanjima i odgađanjem zatvora nisu pomogli, a od velike pomoći mu nije bio ni bivši novinar i odvjetnik u pokušaju Senad Pećanin, isti onaj koji je prije tri godine govorio da Novalića treba odmah pritvoriti.

Selmi Cikotiću, bivšem ministru sigurnosti ove stranke, počelo je suđenje u Sudu BiH za zločine nad bugojanskim Hrvatima.

Bakirova i Sebijina dojučerašnja desna ruka Osman Mehmedagić Osmica iz Vojkovića se preselio u kućni pritvor, osumnjičen za nelegalno prisluškivanje sudaca, dijeljenje iskaznica OSA-e jaranima, uništavanje dokaza itd.

Iran u srcu

Nije poznato šta trenutno radi Bisera Turković, mada smo je krajem prošle godine mogli vidjeti pod maramom na nekakvoj međunarodnoj konferenciji u Iranu, gdje još nije poznato koga i što je predstavljala. Inače, tijekom svog mandata Turković je održavala prisne odnose s Iranom i sličnim nedemokratskim zemljama.

Uzimajući sve u obzir, nije čudno što je europski proces BiH otkočen upravo nakon što su ovakvi likovi i ovakve garniture uklonjeni s vlasti. Trojci možemo svašta zamjerati, ali barem ne jasnu europsku opredijeljenost i okrenutost ka Zapadu.

A sada zamislite kako bi europski put BiH, u trenutku kada je EU zbog izmijenjenih geopolitičkih okolnosti želi što prije staviti u svoj vlak, izgledao da su im partneri, uz Putinovog prijatelja Dodika, SDA-ovi osuđenici, optuženici za ratne zločine, iranske drugarice, osmice…

Prohujao s vihorom

Posebno je zanimljiv slučaj Fikreta Prevljaka. Bivši čelnik Kantonalnog odbora SDA, kojem je, prema čuvenom snimku, Asim „sredio“ da na ovu poziciju bude izabran umjesto Semira Efendića, prema neslužbenim informacijama, nalazi se negdje u bjekstvu dok svoju višemilijunsku imovinu u nekretninama pokušava rasprodati preko OLX-a.

Razlog za bijeg, špekulira se, jesu saznanja u vezi sa slučajem ubojstva Dženana Memića, pa se Prevljak odlučio „preventivno“ sakriti./HMS/

- Advertisement -

48 COMMENTS

  1. Alija Izetbegović je bivši SS-ovac, mladomuslimaski fanatik, autor islamističkog ,,Mein Kampf-a” zvanog ,,Islamska deklaracija”, presuđeni fundamentalista, uzurpator pozicije koju je Fikret Avdić legitimno osvojio na izborima, uzurpator pozicije u predsjedništvu, ratni zločinac, poratni zaštitnih najokorjelih kriminalaca i ratnih profitera. Jednom rječju čisto i iskonsko – ZLO.

      • Dečki – ne želim ništa prejudicirat 🙄 , ali – Poskokić nam fercera koUkrajinska Proljetna Ofenziva 🙄 🙄” …

        pa Nejse, navukao sam se na ove 4 slatkice sa ovećom guuzom 😇 💘 – pa sad više nikako ne mogu da prestanem da ih slušam 😊👍 !!!

        Evo, poslušajte i Vi ali dobro pazite da se i Vi ne navučete na 4 guuze kao i moja učtiva malekost 🤘 🎸 ☮️ ⚡  🎶 🎵 🍎 🍓 🍒 🍉 !!!

        https://www.youtube.com/watch?v=ibm5YuADS5Q

      • Tebe je netko, očigledno, u taj tvoj sićušni mozak. Niti što vidiš, niti išta razumiješ.

    • I takvom fanatiku su predali svoju i sudbinu svojih potomaka u ruke! Odmah su dokazali da nisu politički zreli i da se rukovode samo izopačenom vjerom.
      Kad sam shvatio da od Yu nema ništa, mislio sam da ćemo svi skupa nastaviti gdje smo stali i da će BiH biti mala Švica: muslimani sa svojim arapskim vezama, Hrvati sa Zapadom, Srbi sa Rusima, Kinezima…mogli smo profitirati najbolje od svih bivših republika, ali…neće bošnjo TO, on hoće kalifat makar travu paso.

    • prepisivač deklaracije,povlo koji je sklonio FIKU,DA BI ON ZASJEO,LIZAČ PAKSU ZAPADA KAD ODBIJE PLAN LISABONA ,PRIMITIVAC ,MALOUMNIK,IREDENTISTA,UKRATKO,MOOS-LEE-MY-MOON-

  2. SDA je kriminalno- teroristička organizacija. Balkanski Hamas u punom smislu riječi. Paradoks je samo da tzv. zapad ovdje podržava Hamas u borbi protiv domorodaca kršćana, dok na Bliskom istoku podržava Izrael u satiranju istog. Čudni neki aršini.
    Ali ničija nije do zore gorila, Bosna će biti slobodna od islamonacizma.

      • Bit će ona slobodna, ali od nekih drugih. Vaše je prohujalo s vihorom. Imali ste neku malenu šansu u vrijeme Petricha i Berija. Međutim, toliko ste mutavi da to niste znali iskoristiti. Toga više nema i neće se ponoviti.

    • Ništa čudno od Zapada. Podržavaii su talibane, Alkaidu, lsil kad god treba, Hamas je ClA-čedo, UČK im je bio teror.organizacija a sad su “borci” za demokratiju…tako je i sa bos.muslimanima.
      Pogubno je biti američki prijatelj!

  3. Potu.rice crno vam se piše,ne pali više heljp,kme,heljp đenosajd…pojas pot.uro gaze 23% će biti riješen u par godina…

  4. 1/4 stoljeća, nije mala zayebancija. Ta stranka je bila retrogradni faktor za BiH. Koštali su BiH 25 godina u maniri status quo, prema ostatku Europe. Mogu se pohvaliti za tih 25 jedino, da su stavili narode BiH, na zadnje mjesto ljestvice standarda na tlu Europe.

  5.  Samo budala ili saučesnik/simpatizer može povjerovati da je poslednja javna prijetnja uličnog razbojnika i vehabije iz Sarajeva Nihada Aličkovića iz fantomskog (nije čak ni registrovan zvanično) pokreta ‘antiDayton’ upućena novinarima ‘Avaza’ Hadžoviću, Fatmiru Alispahiću ‘Defter Hefte’ i tv ‘Face’ Hadžifejzoviću, profesoru Franji Šarčeviću i brojnim aktivistima i analitičarima sa njegove ‘liste srama’ – demokratsko i patriotsko djelovanje i javno mišljenje. Da budemo precizni i jasni : iza ove opasne bošnjačke budale stoji sistem vlasti, stoji SDA, Reisat na čelu sa Kavazovićem i vlast Sarajeva oličena u SDP partiji i njenoj podpredsjednici Benjamini Karić načelnici.
    http://cross-atlantic.com/2024/03/17/antidaytonska-lista-srama-drzavnog-sistema/

  6. Još oni vladaju iz sjene kao i u americi.Duboka država.To treba hapsiti retroaktivno.Bakirbega prvog i komplet SDA vrhušku.

  7. SDA stranka je na crnoj američkoj listi već 25 godina.Samo što naši novinarčići tačnije propagandisti ne pišu o tome.

  8. Opet će oni glasati za njih.Vidjećete na lokalnim izborima kad pobjedi SDA mafija.Džaba balji objašnjavati on za druge ne zna.I sa svima u komšiluku je zagužvao pa sad ide glavom kroz zid.Osim toga SDA=SAD.Oni su ih samo malo sklonili da odmore.Kao ono ne možete biti tako dugo na vlasti nije demokratski.Srbi mjenjali 3 stranke dok vi ni jednu.

    • Što prije trebamo proglasiti Herceg-bosnu. SDHa kada se vrati,a hoće kad tad poznavajući bhal.ije, samo će se nastaviti spirala našeg obespravljivanja a biće nas realno sve manje i manje da bilo šta poduzmemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -