Četvrtak, 19 rujna, 2024

TERORIZAM U sarajevskoj zračnoj luci uhićen bivši borac Islamske države: Radi se o pripadniku radikalnih islamista…

Vrlo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhitili jednu osobu zbog sumnje da je počinila kaznena djela “Organiziranje terorističke grupe”, “Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama” u vezi sa kaznenim djelom “Terorizam” propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhićeni je odveden u prostorije SIPA-e zbog kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Kako piše Avaz, riječ je o Adnanu Ćatiću Adi koji je bio pripadnik terorističke organizacije ISIL. On se iz Sirije prebacio u Tursku, zatim iz Turske u Sarajevo gdje uhićen na aerodromu.

Inače, kako je ranije objavljeno, Ćatić je otišao u džihad u Siriju 1. srpnja 2013. godine letom iz Sarajeva u Istanbul, a u avionu s njim su bili Jasmin Jašarević i Munib Ahmetspahić. Ćatić se šerijatski vjenčao sa Adnom Balihodžić.

Ćatić je rođen u Zenici, a do 2012. godine boravio je u Gornjoj Maoči.

- Advertisement -

51 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

51 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Biskup Palić objavio dekret o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje

Nakon što je Dikasterij za nauk vjere, 19. rujna 2024. izdao Notu „Kraljica mira – o duhovnom iskustvu vezanim...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -