Subota, 27 travnja, 2024

KLIX TVRDI: Dodikovi pokušaji prijenosa nadležnosti su u suprotnosti i s Ustavom RS-a

Must Read

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je kako će se sredinom studenog održati još jedna u nizu sjednica NSRS-a na kojoj bi se trebalo razgovarati o povlačenju suglasnosti s učešća u radu određenih institucija na nivou BiH.

Kada je riječ o Zakonu o obrani Bosne i Hercegovine, koji se ujedno tiče i Oružanih snaga BiH, nekoliko članova zakona jasno govori o radu, organizaciji i uspostavljanju vojske na državnom nivou.

Između ostalog, navodi se kako Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, institucija čiji rad kadrovi SNSD-a bojkotuju, posjeduje određene nadležnosti kada je riječ o upravljanju i organizaciji Oružanih snaga.

“Parlamentarna skupština nadležna je za donošenje zakona koji se odnose na organizaciju, finansiranje, popunjavanje, obuku, opremanje, razmještaj i upotrebu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine”, navodi se u Članu 10. Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, piše Kllix

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Predo
Predo
2 years ago

Klix tvrdi? Vuahahaha… Braća Šimić! Gori su od Vlade Trišića! Sve amurske prodane duše.

Predo
Predo
2 years ago

Nekome možeš uzeti nadležnosti na silu i prijetnjama, a onda on to nikako ne može vratiti nazad? E to vam je demokratija. Eu i amurska demokratija.

Mexico
Mexico
2 years ago

Pa neka su ta neće nepismeni muđahedini tumačiti europske vrijednosti i najbitnije što ne mogu ništa učiniti!

Suludi
Suludi
2 years ago

Klix oli ti klitoris vaja to jehbat

Последний

Wer schlägt uns die Resolution zur lebendigen bosniakischen Srebrenica vor, während das tote kroatische Grabovica ignoriert wird?

Offiziell sind es Deutschland und Ruanda. Tatsächlich aber ist es die Bundesrepublik Deutschland, ein Land mit doppeltem Ziel in...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -