Published On: Pet, stu 12th, 2021

KLIX TVRDI: Dodikovi pokušaji prijenosa nadležnosti su u suprotnosti i s Ustavom RS-a

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je kako će se sredinom studenog održati još jedna u nizu sjednica NSRS-a na kojoj bi se trebalo razgovarati o povlačenju suglasnosti s učešća u radu određenih institucija na nivou BiH.

Kada je riječ o Zakonu o obrani Bosne i Hercegovine, koji se ujedno tiče i Oružanih snaga BiH, nekoliko članova zakona jasno govori o radu, organizaciji i uspostavljanju vojske na državnom nivou.

Između ostalog, navodi se kako Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, institucija čiji rad kadrovi SNSD-a bojkotuju, posjeduje određene nadležnosti kada je riječ o upravljanju i organizaciji Oružanih snaga.

“Parlamentarna skupština nadležna je za donošenje zakona koji se odnose na organizaciju, finansiranje, popunjavanje, obuku, opremanje, razmještaj i upotrebu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine”, navodi se u Članu 10. Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine, piše Kllix

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Predo
Predo
15 dana prije

Klix tvrdi? Vuahahaha… Braća Šimić! Gori su od Vlade Trišića! Sve amurske prodane duše.

Predo
Predo
15 dana prije

Nekome možeš uzeti nadležnosti na silu i prijetnjama, a onda on to nikako ne može vratiti nazad? E to vam je demokratija. Eu i amurska demokratija.

Mexico
Mexico
15 dana prije

Pa neka su ta neće nepismeni muđahedini tumačiti europske vrijednosti i najbitnije što ne mogu ništa učiniti!

Suludi
Suludi
10 dana prije

Klix oli ti klitoris vaja to jehbat