Nedjelja, 12 svibnja, 2024

FEDERALNA PRŠUTOREZNICA POD ISTRAGOM: SIPA upala u ured Jerke, sina Stipanovog…

Must Read

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u popodnevnim satima upali u kabinet potpredsjednika Vlade Federacije BiH i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića, koji se nalazi u zgradi Federalne vlade u Sarajevu na adresi Alipašina 41 piše jutrošnji Avaz…

Kako saznaje “Dnevni avaz”, službenici SIPA-e su izvršili pretres njegovih prostorija, odakle su izuzeli određeni dio dokumentacije. Neslužbeno  se saznaje  da se prilikom upada Lijanović nije nalazio u svom kabinetu.

Kako je ovom listu potvrđeno iz izvora bliskim istražiteljima, ovo je samo dio akcije SIPA-e, koja već duže provodi istragu protiv Lijanovića, inače potpredsjednika Narodne stranke radom za boljitak (NSRzB), zbog organiziranog kriminala, utaje poreza i carinskih prijevara. Najavljeno je provođenje opsežne akcije policijskih agencija koju treba očekivati ​​vrlo skoro.

Naime, jedna od istraga protiv Lijanovića i njegovih suradnika pokrenuta je na temelju prijave Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) podnesene 2011. godine Tužiteljstvu BiH. Krivična prijava je pokrenuta zbog osnovane sumnje na utaju poreza odnosno PDV-a od skoro pet milijuna KM.

Podsjećamo i da je protiv ministra Lijanovića i još pedesetak osoba Federalna uprava policija podnijela Tužiteljstvu Kantona Sarajevo izvještaj o kaznenom djelu za organizirani kriminal prilikom dodjele poljoprivrednih poticaja i kupnje glasova na posljednjim općim izborima novcem iz federalne kase.

  Kaznena prijava i zbog kredita

Protiv braće Lijanović krivičnu prijavu nedavno je Tužilaštvu BiH podnijela i Uprava Hypo banke zbog prijevare pri dobivanju kredita u iznosu od 32 milijuna eura.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

1 COMMENT

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -