Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Englezi uvode paprene kazne za sve koji bez opravdanog razloga putuju u inozemstvo

Must Read

Engleska bi u sklopu novih epidemioloških pravila mogla uvesti kažnjavanje svih onih koji bez opravdanog razloga pokušaju otputovati u inozemstvo, prenosi BBC.

Vlasti su odlučile da će sve one koji se odluče na odlazak u inozemstvo kazniti s 5000 funti (oko 44.000 kuna). Ovaj prijedlog mogao bi postati specijalni zakon, a o njemu će se glasati u četvrtak u parlamentu.

Dobar dio društva u Velikoj Britaniji je pod lockdownom, a prema trenutnom planu ublažavanja mjera, najraniji datum kada bi građani Engleske mogli putovati u inozemstvo na odmor je 17. svibnja.

No, novi rast slučajeva zaraze u kontinentalnoj Europi, kao i sporo cijepljenje, natjerali su engleske vlasti da preispitaju svoju odluku, a zabrana putovanja mogla bi biti na snazi najmanje do kraja lipnja. S druge strane, pravilo o putovanju bez obavezne karantene po povratku moglo bi biti na snazi do kraja kolovoza.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da su ograničenja putovanja u inozemstvo nužna kako bi se zaštitili od uvoza velikog broja slučajeva i novih varijanti.

Iako još nema službene potvrde, britanske vlasti planiraju uvesti kartu epidemioloških rizika za druge zemlje, a prema tome će se određivati i što turiste čeka po povratku s putovanja.

Zakon koji bi se eventualno mogao donijeti u Engleskoj sigurno će utjecati i na hrvatsku turisčku sezonu s obzirom na to da Hrvatska od turista s Otoka očekuje značajan promet.

(izvor: jutarnji.hr)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -