Četvrtak, 13 lipnja, 2024

U Njemačkoj porastao broj antikršćanskih kaznenih djela. Ministar tvrdi da nema objašnjenje

Must Read

Vladine brojke, objavljene nakon što je Bystron podnio pisana pitanja Odboru za vanjske poslove Bundestaga, pokazale su da je diljem zemlje u policijsku statistiku o politički motiviranom kriminalu u 2022. godini uključeno 135 antikršćanskih kaznenih djela.

Prema preliminarnim podacima, 2023. godine zabilježeno je 277 takvih slučajeva, uključujući 55 incidenata koji su uključivali materijalnu štetu.

Nema općeg objašnjenja za porast, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova za dpa.

Porast broja takvih slučajeva mogao bi se djelomično objasniti višestrukim dijeljenjem ili objavljivanjem sadržaja s kaznenim karakterom na internetu. S takvim su objavama upoznati u Središnjem centru za prijavu kaznenog sadržaja na internetu Savezne kriminalističke policije.

Drugo objašnjenje je “napeta politička situacija u svijetu, posebno u kontekstu bliskoistočnog sukoba kao rezultat napada terorističke organizacije Hamas na državu Izrael”, govori izvor iz Ministarstva.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -